19.09.2024.

10:55

Foto: Reuters

Sport

Srbija ostala bez selektora! Igor Kolaković više neće voditi "plavu četu"!

Odluka o njihovom odlasku doneta je nakon sastanka Predsedništva OSS, kojim je predsedavao Đula Mešter, a tema je bila analiza rezultata seniorskih reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima.

Pod vođstvom Igora Kolakovića, muška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Olimpijske igre prvi put nakon 12 godina, ali su takmičenje u Parizu završili u grupnoj fazi, sa dve izgubljene i jednom pobedom.

Iako je postignut cilj kvalifikacija za OI, Kolaković je odlučio da se povuče sa mesta selektora, smatrajući da reprezentaciji treba novi vođa sa svežim idejama.

Informer

Igor Kolaković

"Igor Kolaković je kao prvi trener seniora Srbije, u svom drugom mandatu, posle 12 godina izborio plasman na Olimpijske igre i tako ostvario zadati cilj. Po završetku turnira u Parizu i isteku ugovora, Kolaković je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima smatrajući da posle olimpijskog ciklusa neko sa novim idejama i novom energijom treba da nastavi da radi kao prvi trener reprezentacije. Predsedništvo OSS se saglasilo i izrazilo zahvalnost Igoru Kolakoviću na svemu što je uradio tokom trogodišnjeg mandata na mestu prvog trenera", navodi se u saopštenju.

Slično je prošla i ženska reprezentacija, koju je vodio Đovani Gvideti. Iako su na Olimpijske igre otputovale sa velikim ambicijama, dame su eliminisane u četvrtfinalu. Nakon završetka turnira, Gvideti je odmah najavio da neće produžiti saradnju.

Informer

Đovani Gvideti

Sada je pred OSS-om zadatak da pronađe nova trenerska rešenja za oba tima, a ujedno se suočavaju sa promenama u igračkom kadru. Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević, dva ključna igrača muške reprezentacije, već su se oprostili od dresa Srbije, pa će tim u budućnosti izgledati znatno drugačije.

Očekuje se da će odbojkaški savez uskoro objaviti imena novih selektora, koji će voditi srpske odbojkaške reprezentacije u sledećem olimpijskom ciklusu i pripremama za nadolazeće izazove.