20.09.2024.

14:24

Foto: AP/Photo

Sport

Španovićeva progovorila o kraju karijere: Samo je jedno apsolutni prioritet...

Devojka rodom iz Zrenjanina je uprkos povrede noge želela da osvoji jedino odličje koje joj u nestvarnoj zbirci nedostaje. Nakon što u tom naumu nije uspela, svojom izjavom je zabrinula navijače, jer su mnogi tu poruku protumačili kao najavu završetka karijere.

Na svu sreću, Španovićka je sada otklonila sve sumnje i priznala da se u datom trenutku loše izrazila. 

Informer

Ivana Španović

Ta izjava u Parizu bila je nespretna. Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru. S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze. S obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti. Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti - rekla je Ivana za "Telegraf".

Još uvek nije poznato koji događaj je Španovićka odredila za povratak, ali mnogo toga zavisi i od procesa rehabilitacije i samih treninga.

Bilo kako bilo, kraljica skoka udalj je i dalje tu!