21.09.2024.

14:44

Foto: printscreen Twitter

Sport

Tragična smrt mladog bicikliste! Auto ga udario tokom treninga, lekari nisu mogli da pomognu!

Talentovani biciklista tragično je izgubio život u nesreći koja se dogodila tokom redovnog treninga u gradu El Junkal. Njega je udario automobil koji se kretao u suprotnom smeru, što je izazvalo teške povrede.

Mladić je potom hitno je prebačen u bolnicu u glavnom gradu Kitu, lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali nisu uspeli da ga spasu. 

"FEC žali zbog smrti Kevina Poza, bicikliste iz tima Sin Fronteras JN. Izražavamo najdublje saučešće i solidarnost njegovoj porodici i prijateljima. Neka počiva u miru", navedeno je u saopštenju Biciklističke federacije Ekvadora.

Porodica i prijatelji mladog sportiste, kao i šira biciklistička zajednica, ostali su u šoku zbog tragedije. Novinar Ernesto Almeida potvrdio je da je vozač odgovoran za nesreću uhapšen, te da je u toku istraga.

Među onima koji su izrazili tugu zbog Kevinove smrti bio je i čuveni ekvadorski biciklista Rišard Karapaz, olimpijski šampion i osvajač "Điro d'Italije".

Karapaz je na društvenim mrežama emotivno poručio da je Pozo "pregažen dok je jurio svoje snove na biciklu", odajući počast mladom kolegi.