24.09.2024.

18:33

Foto: ŽRK Crvena zvezda

Sport

Oglasio se ŽRK Crvena zvezda zbog tvrdnji da neke igračice ne žele da igraju za Srbiju

Podsetimo, čak je selektor Uroš Bregar u ponedeljak istakao da je to za njega nečuveno, dok iz Zvezde poručuju da to nije istina.

"Kao odgovoran klub, želimo da se obratimo javnosti povodom nesporazuma koji je nastao u vezi sa našim igračicama i reprezentativkama Srbije. Konkretno, u javnost je izašla dezinformacija da se igračice Crvene zvezde Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu pojavile na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, a da prethodno nisu obavestile Rukometni savez Srbije o tome. Samo želimo da pojasnimo svim ljubiteljima najlepšeg sporta na svetu kako je došlo do, verujemo, nenamernog nesporazuma", stoji u saopštenju.

Dalje dodaju da klub ne bi dozvolio da se tako neštodesi i da im je stalo do kulta reprezentacije.

"Pre svega, Crvena zvezda je ozbiljan i odgovoran klub koji sebi ne bi dozvolio takvo ponašanje, a i svaka naša igračica je svesna za kakav klub igra i da pripada jednom od najvećih sportskih društava u ovom delu Evrope, da mi negujemo kult reprezentacije i da je svako naše delovanje u cilju poboljšanja i promocije srpskog rukometa u našoj zemlji, Evropi i svetu. ŽRK Crvena zvezda je poslala dopis zvanično na mejl direktora sportskog sektora RSS Željku Radojeviću u kojem smo naglasili razloge zbog kojih su pomenute igračice u nemogućnosti da dođu na kamp reprezentacije uz šta smo priložili i dokumentaciju o zdravstvenom stanju svake od igračica pojedinačno", napisali su iz Crvene zvezde.

Tvrde da su pokušali da stupe kontakt savezom, ali da to nije urodilo plodom.

"Takođe, više puta smo pokušali da stupimo u kontakt sa generalnim sekretarom Brkovićem kako bismo ga obavestili o situaciji u vezi sa reprezentativkama, ali neuspešno, jer se gospodin Brković nije odazivao na telefonski poziv našem predsedniku UO, Milanu Vujku. S obzirom na to da nismo uspeli da stupimo u kontakt sa gospodinom Brkovićem, gospodin Vujko je onda obavestio člana UO RSS Rastka Stojkovića da, nažalost, gorepomenute igračice neće moći da dođu na okupljanje reprezentacije, ali da smo srećni i ponosni što će naše Mia Nedeljković i Isidora Bogunović zadužiti opremu", stoji saopštenju.

Za kraj su poručili da će se Crvena zvezda uvek poštovati reprezentaciju.

"ŽRK Crvena zvezda se uvek i zauvek će se ophoditi prema reprezentaciji sa velikim poštovanjem čemu svedoče i prethodne posete celog tima utakmicama koje igra Srbija, bezrezervnoj podršci koju smo pružali i koju ćemo nesebično pružati putem svih mogućih sredstava komunikacije, jer reprezentacija kao i rukometni klubovi pripadaju celom narodu. Mi igramo i navijamo zbog naroda i naših budućih šampionki, radujemo se svakoj pobedi reprezentacije jer ona dovodi do popularizacije ovog prelepog sporta u Srbiji i svetu", zaključili su iz Crvene zvezde.