26.09.2024.

13:25

Foto: EPA Images

Sport

Bolesnici! Pretili da će objaviti uznemirujuće fotke Šumahera, tražili 15 miliona evra, sad ih čeka robija

Šumaher je pre 11 godina imao nesreću dok se skijao u francuskim Alpima, i tada je poslednji put viđen u javnosti. Porodica godinama krije pravo zdravstveno stanje legendanog Nemca, supruga Korina ga čuva daleko od očiju javnosti. 

Međutim, otkriveno je da je porodica ucenjena. Pomenute osobe su došle do osetljivih privatnih informacija i tražile su 15 miliona evra od porodice legende Formule 1. Ukradena je medicinska dokumentacija, fotografije i video zapisi proslavljenog asa, pa je sve dospelo do suda. Podignuta je optužnica na sudu u Vupertalu protiv zbog sumnje da su ucenjivali porodicu Šumaher. 

Markus F. (52), koji je pet godina radio kao obezbeđenje vile na Bodenskom jezeru u Švajcarskoj ukrao je dva hard diska s poverljivim informacijama.  Drugi muškarac Jilmaz T. (53), izbacivač u noćnom klubu u blizini vile, više je puta zvao porodicu s privatnog broja i pretio da će objaviti dokumenta. Ucenjivači su preko njegovog 30-godišnjeg sina u pregovorima sa Korinom, Šumaherovom suprugom, sa skrivene "e-mail" adrese slali datoteke kako bi joj dokazali da ne prete bez razloga i da poseduju dokumenta i fotografije o Šumaheru. Tražili su 15 miliona evra, a ona je odmah sve prijavila policiji koja ih je locirala i uhapsila. Markusu preti maksimalna kazna za pokušaj ucene od 15 godina zatvora, mada će verovatno biti manja  jer delo nije izvršeno, prenose nemački mediji. Oštra kazna preti i Jilmazu i njegovom sinu kao saučesniku u uceni.

Informer

Ovo nije  prvi slučaj pokušaja iznude od porodice. Pre sedam godina policija je uhitila tada 25-godišnjeg muškarca koriji je pretio Koroni. pronašli su ga preko broja računa i osušen je na godinu i devet meseci zatvora uslovno i  kaznu uz 4,500 evra i 50 sati rada. 

Šumaherova supruga Korona nedavno je pričala o Nemcu i rekal da je "drugačiji, ali da je ovde".

- Još uvjek nam svaki dan pokazuje koliko je jak. Pokušavamo da živomo kao porodica. Živimo zajedno kod kuće, radimo terapije. Radimo sve što možemo da Mihael bude bolje, ovde je, ali je drugačiji. Bez obzira na sve, radimo sve što možemo i nastavljamo sa svojim životima - rekla je Koroina.