06.10.2024.

09:47

Foto: profimedia

Sport

Unakazio protivnika! Krv šikljala, Brazilac mlatio i odbranio pojas (VIDEO)

On je savladao Kalila Rauntrija tehničkim nokautom u četvrtoj rundi na UFC 307 koji se održao u "Delta centru" u Juti.

Ušao je Brazilac kao veliki favorit u ovaj meč, a mnogi MMA fanovi su osporavali činjenicu da je Rauntri dobio šansu da se bori za šampionski naslov u kategoriji do 93 kilograma.

Već po završetku prve runde, videlo se ko je taj vodi igru. Pereira je precizno pogađao udarce, a Amerikanac se hrabrio borio, ali bez konkretnog načina da ugrozi dosta nadmoćnijeg protivnika.

Kako je vreme odmicalo, šampion je bio sve snažnije, a lice njegovog protivnika sve krvavije. Pokušali su između rundi Rauntrijevog kornera da udele neki koristan savet, međutim to nije urodilo plodom.

Uz sve to, izazivač za za pojas je delovao sve umornije, a popularni "Poatan" sve dominantnije, tako da je bilo pitanje vremena, kada će Kalil da padne na pod. To se desilo na pola minuta do završetka četvrte runde, Pererira je snažnim konbinacijama, konačno srušio protivnika, a sudija je označio kraj obračuna.

Međutim, zaslužio je Kalil Rauntri veliki aplauz od publike, pokazao je da je veoma čvrst i hrabar borac, ali to nije bilo dovoljno da napravi podvig.

S druge strane, Aleks Pereira je bez sumnje najbolji MMA borac u 2024. godini. Imao je tri borbe, sve je završio nokautom, svakako se radi o trenutno najdominantnijem šampion u UFC organziciji. Videćemo šta će najmoćnija MMA kompanija sledeće srediti za njega.