08.10.2024.

09:55

Foto: EPA Images

Sport

To su laži, evo u kakvom je stanju Šumaher! Ugledni doktor otkrio jezive detalje

Mediji su preneli informaciju, ali bez dolaza u vidu fotografije ili snimka. Hirurg zadužen za deo neurohirurgije i traumatskih povreda mozga bolnici Turku Finskoj sumnja da je legendarni Šumaher u stanju da prisustvuje venčanju.

Legendarni Nemac nije se pojavio u javnosti od nesreće koju je imao na skijanju 2013. godine. On je udario glavom o stenu u francuskim Alpima tokom skijanja, jedno vreme je bio u komi, godinama se leči, ali se o tome gotovo ništa ne zna.

- Ako je u njegovoj kući bolnica, čini se da je on tu provodio većinu vremena - navodi Posti za list Iltalehti.

Finski doktor na osnovu dostupnih informacija tvrdi da Šumaher ne vodi baš aktivan život.

- Sve ukazuje na to da se ne oseća dobro. Kao bolesnici na krevetu, većina ljudi postaje toliko slaba i nepokretna da ih više nije moguće izvući iz kreveta posle toliko godina.

Informer

On je dao i medicinski argument o mogućem stanju legendarnog vozača.

- On je verovatno u istom stanju poslednjih deset godina. Sumnjam da se išta iznenada promenilo u ovoj fazi. Pacijenti oporavljaju ono što mogu oporaviti do dve godine, a onda se obično utvrđuje nivo oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju  eksperimentalni modeli - kaže Finac o oporavku od trauma poput one koju je Šumi doživeo.

Posti kaže da je pročitao da sedmerostruki svetski šampion komunicira očima.

- Postoji nekoliko posledica oštećenja mozga. Na primer, postoji mogućnost da zbog povrede pacijent ne želi da komunicira ni sa kim osim sa svojom porodicom. Takođe, može da se dogoditi i da niko osim njegove porodice ne može da komunicira s njim na smislen način.