10.10.2024.

13:33

Foto: printscreen instagram

Sport

Booomba! Američka lepotica se vraća i to s veštačkim kolenom (VIDEO/FOTO)

Pet godina nakon što je otišla u penziji i s veštačkim kolenom, lepa Amerikanka navodno planira povratak. Bivši švajcarski trener Sep Bruner došao je do zapanjujućeg otkrića.

- Video sam Lindzi kako trenira klizne zavoje - rekao je Švajcarac, a prenosi tamošnji portal Blik.

Amerikanka se povukla posle Svetskog kupa 2019. godine i 82 pobede u Svetskom kupu, osvojila je zlatnu i dve bronzane medalje sa Olimpijskih igara, kao i četiri Kristalna globusa. Lindzi će 18. novembra napuniti 40 godina, a ako se zaista vrati biće to s veštačkim kolenom.

Pomenuti portal prenosi da Vonova želi da startuje na trkama Svetskog kupa u decembru u Bover Kriku. Ako prođe test verovatno će se takmičiti. Iskusni tručnjak Filiks Nuritera imao je jedinstven komentar na vest da se Lindzi vraća.
 


- Kada sam čuo glasine o povratku nisam mogao ni da zamislim da neko sa takvim kolenom  može da skija. Ali, ako neko može da postigne ono što se čini nemogućim onda je to jedna i jedina Lindzi Von.

Čuvena američka skijašica imala je ozbiljne posledice nakon završetka karijere, jer su joj usled velikog opterećanja i kasnijih povreda kolena bila ozbiljno oštećena. Kako bi imala što kvalitetiji život, poznata je po tome da je aktivna i stalno u pokretu, dlučila se na hrabar potez. Odlučila je da ugradi veštačko koleno, izgrađeno od titanijuma, koje je zamenilo njeno oštećeno koleno.

- Nakon mnogo razmišljanja, istraživanja i razgovora sa mnogo doktora, odlučila sam da se podvrgnem zameni kolena. Imala sam tešku trokompartimentalnu degeneraciju, ali glavni deo koji je bio bolan je bočni deo, ili spoljašnji deo mog kolena. Moj doktor za većinu mojih operacija, doktor Heket i ja smo obavili pripremnu operaciju prošlog jula kako bismo pokušali da usporimo potrebu za zamenom, ali i da pripremimo druge delove mog kolena za neizbežno. Ali došla sam do tačke gde je bilo previše i moje koleno nije moglo da izdrži da radim stvari koje volim.