11.10.2024.

20:54

Foto: rss.org.rs

Sport

Otkaz je skupa opcija - Rojević ostaje na kormilu Srbije!

Burama u srpskom rukometu po svemu sudeći nema kraja. Nakon što je pre nekoliko meseci došlo do promene na čelu Saveza, novopečeni predsednik - Nenad Jankov, želeo je da se rastane sa selektorom Borisom Rojevićem. Pominjala su se brojna velika imena, šuškalo se da bi na klupu "orlova" mogao Talant Dušebajev, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa. 

Generalni direktor Rukometnog saveza Srbije - Ivan Milivojević, nedavno je govorio da se traži model rastanka sa Rojevićem, koji je potpisao ugovor do 2028. godine, odnosno, kraja olimpijskog ciklusa. Budući da aktuelni trener Vojvodine ima sva prava da u slučaju prevremenog otkaza zahteva da mu obećan novac bude isplaćen, do rastanka neće doći.

Razlog je, po svemu sudeći - novac, a ne sportski razlozi, budući da zbog dobrih rezultata razloga za smenu Borisa Rojevića nema. Rođeni Vrbašanin do sada je imao dva okupljanja sa "orlovima", bio je nadomak čuda protiv Španije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, ali je "furija" za jedan gol bila bolja u novosadskom SPENS-u. 

Informer

 

Rojević je poverenje RSS-a dobio nakon rastanka sa Tonijem Đeronom. Španac je uspeo da vrati "orlove" na veliku scenu, ali ga je posla koštao slab rezultat na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Novi selektor rešio je da podmladi selekciju, van spiskova ostali su Ilija Abutović, Petar Đorđić i Bogdan Radivojević. 

Dakle, "orlovi" će sa Borisom Rojevićem na klupi započeti novi olimpijski ciklus, a glavni cilj je plasman u Los Anđeles 2028. godine. Prvi zadatak selektora biće da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo 2026. Rivali u kvalifikacijama biće Španija, Italija i Letonija.