13.10.2024.

23:01

Foto: EPAImages

Sport

I rukomet dobio svog vampira! Legendarni Španac izujedao rivala (VIDEO)

Slučaj Luisa Suareza, fudbalskog vampira, poznat je širom sveta. Legendarni Urugvajac u dva navrata bio je suspendovan zbog činjenice da je ujedao rivale, a sada se nešto slično desilo u rukometu... Naime, tokom velikog derbija Poljske između Kjelcea i Visle, španski reprezentativa - Horhe Makeda, ugrizao je jednog od svojih protivnika. 

Makeda je uspeo da matira Mirka Alilovića na golu Visle Plock, a potom ušao u žestok duel sa defanzivcem Visle - Mirsadom Terzićem. Upravo je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine bio meta napada pošto je Španac uspeo da ga ujede za rame. 

Budući da iza sebe ima ogromno iskustvo, Makeda je pokušao da prevari sudije pošto je pao na parket. Ipak, sudije su odmah pogledale VAR snimak i Špancu pokazale plavi karton. Budući da je plavi karton najjača kazna i zahteva dodatno većanje, postoji šansa da Horhe Makeda dobije rigorozniju kaznu od samo jedne utakmice. 

Inače, poljski derbi završen je pobedom aktuelnog šampiona - Visle. Velikan iz Plocka prošle sezone je prekinuo dugogodišnju dominaciju Kjelcea, a danas je dodatno produbio krizu u sastavu Talanta Dušebajeva.