15.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Istorijski spektakl u Novom Sadu! Najveći klub sveta gostuje Vojvodini!

Tmurne godine srpskog rukometa traju na svim nivoima. Reprezentacija je daleko od svetskog nivoa, klubovi još dalje, ali u moru loših vesti Vojvodina uspeva da donese malo radosti. Novosadski velikan je deceniju dominacije u Superligi potvrdio i na međunarodnoj sceni kada je pre dve sezone osvojen prvi evropski trofej - EHF Kup. Prethodne sezone je četa Borisa Rojevića ostavila dobar utisak u Ligi Evrope, a ove godine vreme je za novi iskorak. 

Vojvodina je ponovo deo drugog po rangu EHF takmičenja. Sezonu u Evropi "stara dama" započela je pobedom nad Nekseom u Našicama, ali je pred Rojevićem, njegovim izabranicima i čitavim Novim Sadom najveća rukometna utakmica ikada! Srpska Atina će u utorak od 18:45 u "SPENS-u" imati šansu da ugosti najveći rukometni klub svih vremena - Kil. 

Velikan iz malog grada na severu Nemačke postao je sinonim za rukomet širom sveta, a iako poslednje dve sezone prolaze kroz blagu krizu, dolazak "zebri" u Srbiju predstavlja istorijski događaj. Fudbalskim rečnikom - kao da neko od srpskih klubova dočeka Real Madrid... 

Neće Novosađani večeras u velikoj sali "SPENS-a" igrati samo za sebe, a iako su mogli dobrano da odluče rešili su da popularizuju sport. Karte su podeljene kako bi što veći broj mališana imao mogućnost da prati istorijski spektakl. Tribine najveće dvorane u Novom Sadu biće ispunjene do poslednjeg mesta! 

Iako je Kil ogroman favorit u taboru Vojvodine vlada optimizam, a spona između sutrašnjih rivala je nekadašnji reprezentativac Srbije, danas sportski direktor Novosađana - Marko Vujin. Levoruki bombarder će sutra u "SPENS-u" dočekati bivši klub, nekadašnje saigrače, a iako je za posle utakmice dogovoreno druženje, Vujin se nada da bi Voša mogla da iznenadi "zebre". 

Informer

 

- Mislio sam da će posle pobede u Magdeburgu ekipa da se digne, da uđe u seriju pobeda, ali onda je usledio poraz pd Melsungena. Sećam se da smo mi vezali nekada po 20-25 trijumfa. Vidim da je Kil ranjiv, da ima problema s povredama, pa vidim šansu da ga iznenadimo. Neće igrati trojica bekova, Rajnkind, Elefson Skipagotu i Bilik. Tu Johanson, Duvnjak, Valinijus i novajlija Emil Madsen na spoljnim pozicijama, ostali su slabijeg kvaliteta - rekao je Marko Vujin. 

Na nesreću Vojvodine, utorak će za navijače u Srbiji biti izuzetno bogat dan u sportskom smislu. Crvena zvezda gostuje Fenerbahčeu u Evroligi, u istom takmičenju Partizan igra prvi meč kod kuće protiv Bajerna, a kruna svega je novi duel Španije i "orlova" u Ligi nacija. Ipak, u moru sjajnih sportskih predstava, bila bi velika šteta da neko ne uhvati makar delić TV prenosa i vidi nešto što se retko viđa... Najveći rukometni klub u krcatom "SPENS-u" i naoštrenog srpskog šampiona da gigantu uzme skalp.