26.10.2024.

12:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

Skandal u Sarajevu! Asmir Kolašinac kažnjen zbog lažnog svedočenja policajca!

Srpski atletičar doživeo je neočekivanu neprijatnost na sarajevskoj Ilidži kada se, uprkos uredno plaćenom parkingu, staro drvo obrušilo na njegov automobil, ostavivši ga s ozbiljnom štetom.

Verujući da će pravda biti na njegovoj strani, Kolašinac je pokrenuo postupak za naknadu štete, ali je posle sedam godina pravne borbe dobio presudu kojom je obavezan da plati sudske troškove u iznosu od 1.300 konvertibilnih maraka (oko 760 evra), uz dodatnih 350 KM za sudske takse.

Informer

Poruka Asmira Kolašinca na društvenim mrežama

Uviđaj na licu mesta obavio je policajac Pete policijske uprave MUP-a, ali su ključni dokazi – fotografije oštećenja – izostali, što je dodatno zakomplikovalo slučaj.

Na sudu je policajac izjavio da nije mogao sa sigurnošću utvrditi uzrok štete, a radnik parkinga dao je gotovo identičnu izjavu, što je izazvalo sumnje i frustraciju kod Kolašinca.

Ogorčen ovakvim ishodom, Kolašinac je podelio svoje iskustvo na društvenim mrežama, upozorivši građane da obrate pažnju na izbor parkinga u Sarajevu kako bi izbegli slične neprijatnosti.

Asmir Kolašinac je u julu ove godine najavio da će se uskoro oprostiti od atletike, to jest da će otići u penziju.