17.02.2015.

22:49

Foto:

Sport

ČELNICI CRNO-BELIH SMIRUJU NAVIJAČE Partizan neće propasti poput Zvezde

Partizan neće propasti kao što je propala Crvena zvezda, tvrde čelni ljudi crno-belih! Klub iz Humske planira da digne kredit od četiri miliona evra, a predsednik Zoran Popović i generalni direktor Miloš Vazura uveravaju da je to jedini način da se Partizan izvuče iz finansijskih problema.

Zaduživanje kod banaka dovelo je Zvezdu do prosjačkog štapa, a Popović i Vazura tvrde da to neće biti slučaj sa crno-belima.

Dug za porez

Zvezda je kod banaka založila svoj stadion, a u Partizanu nameravaju da stave hipoteku na sportski centar u Zemunu. Direktor Vazura, međutim, objašnjava da takva poređenja nisu na mestu.

Brojke
15 miliona evra je okvirno dug Partizana
12 miliona evra je procenjena vrednost Teleoptika
4 miliona evra je vrednost kredita 
3,2 miliona evra je suma koju će Partizan dobiti za Petra Škuletića

- Još smo u procesu dobijanja kredita koji je odličan za Partizan. Uslovi koje smo dobili su dobri. Nije tačno da svaki kredit vodi u propast. Mi ne možemo da se poredimo sa Zvezdom, jer mi osim ovog nemamo drugi kredit. Valjda je to dokaz da smo u stanju da regulišemo sve obaveze i vratimo novac onom od koga smo i pozajmili - objasnio je Vazura za Informer.

On je istakao da uprava radi na smanjivanju troškova i da je blizu toga da ih na godišnjem nivou smanji za više od milion evra.

- Vratićemo državi što dugujemo za porez i odblokiraćemo račun jer moramo da budemo likvidni i poslujemo normalno. Takođe, svakodnevno radimo na pravljenju plana štednje. Cela država štedi, pa moramo i mi. Recimo, prethodnih godina na troškove za stanove išlo je oko 200.000 evra godišnje, a ja sam baš u petak potpisao ugovor po kojem ćemo plaćati 55.000 evra godišnje. Sa još deset takvih poteza, mi ćemo uštedeti 1,5 miliona evra - jasan je Vazura.

Prodaja Škuletića odličan potez

Osim od kredita, u Partizan će do kraja meseca stići 3,2 miliona evra od prodaje Petra Škuletića. Popović smatra da je prodaja najboljeg strelca ekipe odličan posao.
- To je odličan poslovni potez. Zaboravljate da samo mesec dana ranije zamalo nije otišao za duplo manju sumu. Iako je Škuletić mnogo značio Partizanu, ne dovodim titulu u pitanje. Imam puno poverenje u ceo stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem - istakao je Popović.

Povoljni uslovi

Predsednik Popović je, nakon što je izabran krajem decembra prošle godine, najavio da će do kraja godine u klub ući oko osam miliona evra. Prema njegovom planu, šest miliona je trebalo da budu investicije, a dva miliona evra kredit.

Popović za Informer kaže da još nije sigurno koliko će crno-beli pozajmiti od banke.

- Ne razumem zbog čega se digla prašina oko uzimanja kredita, kad smo to najavili još onog dana kad smo ušli u Partizan. I tada sam rekao da će klub uzeti kredit jer je račun u blokadi, jer se duguje državi za porez, jer zaposlenima i igračima plate moraju da budu isplaćene - objašnjava Popović, i dodaje:

- Uslovi koje smo uspeli da dogovorimo povoljni su. Uostalom, mi kredit još nismo uzeli. Ako nam novac ne bude neophodan, možda i ne uzmemo baš 4.000.000 evra.

Tagovi: