12.11.2015.

18:37

Foto:

Sport

USKORO DOGOVOR CRNO-BELIH I VOJSKE Iz Partizana poručuju: Stadion je naš!

Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora i član Radne grupe Komisije za pravna pitanja JSD Partizana, smatra da postoji rešenje 

- Predsednik Radne grupe Vojislav Nedić pokazao je energičnost, obavio nekoliko razgovora u Vladi Srbije i dobio signale, koji bi mogli da rezultiraju da se trenutna situacija vansudski poravna i da Partizan iz procesa izađe neozleđen. Pravo je apsolutno na našoj strani. A u slučaju nema nikakvih nejasnoća, reč je o tome da je stadion Partizana Partizanov - uverava Vuletić u intervjuu Partizanovom vesniku.

Vuletić je objasnio da je general Veljko Kadijević potpisao 29. decembar 1989. godine akt na osnovu kojeg je sačinjen ugovor o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini, bez naknade. 

Pravo je apsolutno na našoj strani. A u slučaju nema nikakvih nejasnoća, reč je o tome da je stadion Partizana Partizanov - uverava Vladimir Vuletić

- Da bi ugovor bio u potpunosti validan general je pokrenuo opsežnu proceduru - a nije morao, jer je imao diskreciono pravo odlučivanja - čekao i dobio zelena sveta i 29. decembra iste godine doneo Upravni akt koji je pravosnažan i izvršan, te se nikako ne može napadati u parničnom postupku. Tačnije, pravno osporavanje pravnosnažnosti bilo je moguće i u obektivnom roku od godinu dana, do 29. decembra 20. decembra 1990.

Minstarstvo odbrane je 2006. godine pred Višim sudom u Beogradu pokrenulo spor, koji su 2013. izgubili, ali su se na tu odluku žalili, pa je predmet sada u Apelacionom sudu u Beogradu, u postupku odlučivanja po žalbi JSD Partizan.

- Ovo pitanje je očigledno politički osetljivo. Zbog zahteva Vojske Srbije, kad je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac, dobili smo još jedan zaokret. Možda u ovom slučaju korespondira činjenica da je Partizan u tom periodu trebalo da gradi nov stadion. A tada smo imali izbore, na njima je pobedila Demokratska stranka, a novi ministar odbrane priču oko izgradnje stadiona okrenuo započetim sudskim procesom - istakao je Vuletić.

(FOTO) NEMA VIŠE BLATUŠE Partizan napravio veštački teren ispod Juga

Tagovi: