29.11.2015.

21:04

Foto:

Sport

ANĐUŠIĆ "ZAKOPAO" PARTIZAN Crno-beli posle drame izgubili od Cedevite - 75:72

U prvom redu je Danilo Anđušić koji je pri nerešenom rezultatu (71:71) promašio koš u poslednjem minutu, a zatim je sa penala imao šansu da izjednači rezultat, ali je bio polovičan, što je ispostavilo se, goste koštalo poraza.

Mora se istaći da je očajno odigrao i plej Partizana Džamar Vilson koji je meč završio sa osam izgubljenih lopti, uz svega tri poena. Najbolji u timu Petra Božića bio je, kao po običaju, Kevin Džons koji je postigao 21 poen, dok je dvocifren bio još jedino Vitkovac (10).

U pobedničkom timu istakli su se Bilan sa 13, Pulen sa 12 i Voker sa 11 poena.

CEDEVITA - PARTIZAN 75:72 (17:23, 18:13, 14:16, 26:20)

Dvorana: "Dom Sportova". Sudije: Pukl, Majkić, Krejić.

Cedevita: Pulen 12, Vajt 9, Katić 5, Pilepić 6, Babić 9, Zganec 2, Voker 11, Musa, Bilan 13, Gordić 2, Žorić 4, Arapović 2.

Partizan: Cvetković, Aranitović 4, Džons 21, Marinković 5, Vitkovac 10, Đumić 2, Perović 6, Magdevski 7, Milutinović 3, Vrabac 2, Vilson 3, Anđušić 8.

aba-liga.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

- 75:72. Fauliran je Anđušić, ali je promašio jedno od dva bacanja. Crno-beli su potom napravili faul na Pulenu koji je promašio drugo bacanje, ali se Voker izborio za novi napad. Onda je na liniju za slobodna bacanja stao Babić i bio polovičan na 2,2 sekunde do kraja. Vanja MArinković je pokušao za tri iz veoma teške pozicije ali nije bio precizan.

- 73:71. Bilan je pogodio jedno od dva bacanja, a onda koš Milutinovića preko ruke. Er-bol Anđušića u narednom napadu crno-belih, što je kaznio Pulen sa penala. Još 11 sekundi do kraja meča.

- 70:69. Trojku je pogodio Pulen, prvu posle tri promašaja, a Džons je nastavio da zatrpava koš Cedevite. Pulen je onda dao dva penala, a crno-beli su u narednom napadu četiri puta šutnuli za tri poena, i precizan je bio Magdevski iz poslednjeg pokušaja.

- 65:64. Džons je pogodio posle ofanzivnog skoka za crno-bele, ali su domaći lako poentirali preko Vajta.

- 63:62. Voker je dao trojku, ali su odmah uzvratili preko Magdevskog i Anđušića koji su bili precizni van linije 6,75.

- 60:56. Prve poene za Partizan u poslednjoj deonici postigao je Vitkovac posle tri i po minuta igre. Uzvratio je Vajt košem uz faul i bio precizan sa penala. Potom je Anđušić pogodio dva penala, ali je odmah odgovorio Luka Žorić košem iz reketa.

- 55:52. Sada je Voker bio precizan, ali za dva, a onda i zakucavanje Vajta posle kontre što je nateralo Božića da zatraži tajm-aut posle samo 40 sekundi igre. Žorić je sa penala nastavio seriju domaćeg tima.

Treća četvrtina:

- 49:52. Đumić je pogodio poluhorog, a uzvratio je Babić. Potom je Vitkovac dao dvojku, a Voker je u poslednjem napadu u ovom delu igre promašio van linije 6,75.

- 47:48. Novi poeni Džonsa koji je do sada ubacio 17, ali je odmah Bilan uzvratio. Onda je Vilson bio polovičan sa penala, a trojku je ubacio Pilepić. Dva bacanja je pogodio Aranitović, a potom i Perović.

Starsportphoto©

- 42:41. Babić je postigao prve poene u trćoj deonici, uzvratio je Džons. Novi poeni Babića, uzvratio je Vitkovac, a onda je pogodio i BIlan uz faul.

Druga četvrtina:

- 35:36. Ponovo je za Cedevitu bio precizan Bilan, a Partizan nije iskoristio poslednji napad u prvom poluvremenu.

- 33:36. Poeni Bilana za dva, a onda je Žganec ubacio dva bacanja. Posle pauze je ponovo pogodio Vilson, ali odmah je uzvratio Pulen. Marinković je potom pogodio za dvojku.

- 27:32. Novu trojku za Zagrepčane ubacio je Voker. Potom serija crno-belih od 6:0 koju su režirali Aranitović, Vrabac i Vilson. Onda je Vitkovac pogodio jedno od dva bacanja, a niz gostiju je prekinuo Vajt košem uz faul, ali nije bio precizan sa penala.

- 22:25. Pilepić je trojkom otvorio drugu deonicu, pošto je prethodno Magdevski promašio zicer za Partizan. Onda je i Gordić pogodio uz zvuk sirene sa vrha kapice, a na drugoj strani pogađa Anđušić.

Prva četvrtina

- 17:23. Prve poene ubacio je i centar Partizana Kosta Perović. Najpre je poentirao iz reketa, a potom je bio uspešan i sa penala. Voker je zatim pogodio trojku za domaćina za kraj prve četvrtine.

Starsportphoto©

- 14:19. Precizan je bio Vitkovac sa linije za slobodna bacanja, a onda je ponovo Džons pogodio. Seriju gostiju prekinuo je Pulen dvojkom, ali je odmah usledio odgovor Marinkovića i to za tri. Bilan je onda pogodio jedno od dva bacanja.

- 11:12. Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Džons je ponovo pogodio. Amerikanac je do sada dao sve poene za crno-bele. Potom je Milutinović bio polovičan sa penala, a onda Magdevski položio za vođstvo.

- 11:7. Plej Partizana Džamar Vilson je izgubio tri lopte u prva tri minuta. Bilan i Katić potom poentiraju za Zagrepčane.

- 7:7. Katić je trojkom doveo domaćina u vođstvo, ali je odmah odgovorio Džons, koji je dao sve poene za goste.

- 4:5. Partizanov Amerikanac Kevin Džons pogodio je dva uvodna šuta, jednu trojku i jednu dvojku, a na drugoj strani je prve poene ubacio Babić,a onda i Arapović.

Tagovi: