28.01.2016.

12:45

Foto:

Sport

U HUMSKOJ NE OPRAŠTAJU LOPOVLUK: Partizan protiv Đurića podnosi krivičnu prijavu!

 

Radna grupa koja trenutno vodi Fudbalski klub Partizan namerava da podnese krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Dragana Đurića zbog prodaje 50 odsto prava na Andriju Živkovića kiparskom Apolonu, saznaje Informer!

Ugovor koji je Đurić potpisao doveo je Partizan u situaciju da mora da plati 2,5 miliona evra penala klubu iz Limasola, iza kojeg stoji izraelski menadžer Pini Zahavi!

Informer je došao do ugovora za koji pravnici kažu da je nezapamćen u istoriji sporta i da u njemu ima elemenata krivičnog dela. Đurić i kompanija su za 1,25 miliona evra prodali Apolonu 50 odsto ekonomskih prava na Živkovića. Šokantnije je što su se obavezali i da će kiparskom klubu isplatiti 50 odsto ponude za transfer koju fudbaler bude odbio. 

Babić: Sasvim normalan ugovor!

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Babić rekao je za Informer da je ugovor o prodaji 50 odsto prava na Živkovića sasvim normalan!?
- Zašto ja da pričam? Zovite sadašnju upravu, pa nek vam oni kažu. Imali su dovoljno vremena da poboljšaju ugovor ako nešto nije valjalo. I šta ima veze ako postoji deo o penalima, pa to je normalno svuda u poslovnom svetu. Ali nemojte mene da pitate više, jer tad nisam bio u klubu - iznenadio nas je Babić.

Kad smo ga podsetili da je ugovor potpisan 18. avgusta 2014. i da je on tada i te kako bio rukovodilac u Partizanu, Babić je odgovorio:
- Jesam, pa šta? Pitajte ovu sadašnju upravu.

 

Loše za imidž

Kako je Benfika u aprilu prošle godine poslala zvaničnu ponudu vrednu pet miliona evra za Živkovića, a njegov otac Jovica odlučio da je odbije, Partizan sad mora da plati Apolonu penale u iznosu od 2,5 miliona evra.

To je novi udarac na klupsku kasu koju je prethodna uprava ionako ostavila u debelom minusu od 13 miliona evra, pa Radnoj grupi nije preostalo ništa drugo nego da tuži Đurića!

- Odluka je doneta jednoglasno na sastanku Radne grupe, iako je bilo pojedinaca koji su smatrali da ne bi trebalo da se ide na sud. Nijedna uprava dosad u Partizanu nije tužila prethodnike, niti ijednog pojedinca, jer je to loše za imidž kluba. Ipak, posle iscrpnih razgovora shvatili su da nema drugog rešenja jer je ovim kriminalnim ugovorom naneta ogromna šteta klubu - istakao je naš izvor blizak crno-belima.

HIT! PARTIZAN IMA I ZRNO SREĆE! Alavost koštala Pinija Zahavija 2,5 miliona evra!

Dragan Đurić, koji je bio inicijator i potpisnik štetnog ugovora, umesto da ponudi objašnjenje zašto je zavio klub u crno, zapretio je Informeru tužbom!

- Bićete tuženi, sve ste izmislili, sve je pogrešno napisano - bila je prva Đurićeva reakcija na naš poziv.

Kad smo mu objasnili da smo došli do ugovora i da su ga advokati protumačili kao sulud, Đurić je pokušao neuspešno da se opravda.

- Ni sa kim nisam pregovarao, ni sa Zahavijem, ni sa Apolonom. Ništa nisam potpisao. Ja sam pre nego što je potpisan taj ugovor preneo ovlašćenja na moje potpredsednike. Nema mog potpisa na ugovoru, to nije tačno. Već je napisana tužba protiv Informera zato što ste napisali da je Đurić prodao Živkovića, a to nije tačno - ljuto je odgovorio bivši predsednik crno-belih.

Nisu znali detalje

Potpredsednici Partizana u vreme kad je Đurić preneo ovlašćenja na njih bili su Mile Jovičić, Duško Jovanović i Ratomir Babić. Jovanović nam je kratko rekao da je tadašnji upravni odbor dao pristanak da se Apolonu proda 50 odsto prava na Živkovića za 1,25 miliona evra. Međutim, on je dodao da je tek u Informeru pročitao detalj iz ugovora o plaćanju penala kiparskom klubu.

VAZURA OTKRIO ZA INFORMER: Otac Andrije Živkovića traži 14 miliona evra ili 80 odsto od novog ugovora!

Tagovi: