16.01.2017.

07:00

Foto:

Sport

(VIDEO) TRENER ZVANI MALER! Marku Nikoliću se dešavaju neverovatne stvari!

Trener Partizana Marko Nikolić (37) ubedljivo je najmalerozniji srpski fudbalski stručnjak! Mladog stratega od 2013. godine prate neverovatni pehovi u svakom klubu u kojem je radio, a ako Partizan na leto ne bude igrao u evropskim takmičenjima, to će biti čak peta situacija iz koje će Nikolić izaći kao apsolutni gubitnik.

Prvo mu je s Vojvodinom izmakao već viđeni plasman u Ligu Evrope, a onda i trofej Kupa. Iz Partizana je prvi put oteran iako je bio lider na tabeli, a u Olimpiji je dobio otkaz zbog rasističkog ispada samo nekoliko kola pre kraja sezone u kojoj su Ljubljančani osvojili titulu.

Maleri počeli su u leto 2013

Prvo mu je s Vojvodinom izmakao već viđeni plasman u Ligu Evrope, a onda i trofej Kupa. Iz Partizana je prvi put oteran iako je bio lider na tabeli, a u Olimpiji je dobio otkaz zbog rasističkog ispada samo nekoliko kola pre kraja sezone u kojoj su Ljubljančani osvojili titulu. Nikolić je, međutim, uveren da će ga novi maler zaobići i da će narednog leta igrati s Partizanom u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

Njegovi maleri počeli su u leto 2013, kada je kao trener Vojvodine eliminisan od moldavskog Šerifa u plej-ofu za Ligu Evrope. Vojvodina je u prvom meču razbila Moldavce, ali je završeno 1:1. U revanšu je poražena 2:1, posle kardinalne greške tadašnjeg golmana Mateja Delača.

Nikolić je u januaru 2014. prešao u Partizan, a Vojvodina je s Brankom Babićem na klupi osvojila Kup Srbije narednog leta. Nekoliko meseci potom usledio je novi peh za Nikolića, kad je s Partizanom eliminisan od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle 0:0 u Bugarskoj i vođstva Ludogoreca od 2:0 u Beogradu, usledila su dva gola crno-belih (2:2) do poluvremena. Usred najjačih napada Beograđana, štoper Partizana Branislav Trajković ošamario je napadača Ludogoreca Romana Bezjaka, dobio crveni karton i ostavio saigrače i trenera na cedilu.

- To je bez dileme detalj koji je odlučio utakmicu. Tolerancija za tako nešto ne može da postoji - razočaran je bio Nikolić.

Konačno, Marko Nikolić je pred sam kraj prošle sezone dobio otkaz u slovenačkoj Olimpiji zbog toga što je crnoputog napadača Blesinga Elekea u afektu nazvao "crnim idiotom".

- Prvo i pre svega bih želeo da se izvinim svima - predsedniku, direktoru, Blesingu Elekeu i na kraju svim ljubiteljima Olimpije za nenamerno izrečeno, kada sam kasnije gledao na televiziji snimak, zvučalo je veoma neukusno i vredno osude - istakao je Nikolić.

Olimpija je takođe sezonu završila s titulom, a Nikolić je ostao bez trofeja u karijeri i bez mogućnosti da "zmajčeke" uvede u Ligu šampiona.

Tagovi: