07.02.2017.

15:38

Foto:

Sport

PARTIZAN VERUJE U DOGOVOR SA UEFA, ALI... Vuletić: Nadam se da nećemo morati u Lozanu!

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je u intervjuu za Mondo rekao da se nada dogovoru, odnosno poravnanju sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA). On veruje da ni u Nionu, iako su kaznili crno-bele suspenzijom iz evropskih kupova, nisu ubeđeni u krivicu srpskog kluba.

Kompletirali smo žalbenu dokumentaciju i verujemo da je ona u UEFA stigla već danas. "Disciplinci" UEFA imaju rok od 20 dana da se izjasne na žalbu, a posle toga Sud za sportsku arbitražu (CAS) pozvaće obe strane na prvo ročište i to po hitnom postupku, ukoliko neka od strana bude zahtevala, a Partizan će svakako. Verujem u ugovor o poravnanju i hitnom rešavanju procesa. Sve navodi, i prema informacijama koje imamo, da ni u UEFA nisu baš sigurni da li je Partizan zaista prekršio finansijski fer-plej ili nije - rekao je Vuletić.

On je priznao da za Partizan možda ne bi imala nikakve svrhe pobeda pred Sportskim sudom u Lozani, ukoliko dođe do suđenje po žalbi crno-belih na kaznu UEFA.

Ako dođe do opcije da Partizan mora na celo suđenje po žalbenom postupku, čak i u slučaju našeg trijumfa, bojim se da bi mogla da bude "Pirova pobeda". A to znači da dobijemo proces krajem maja, kada su odavno prošli rokovi za licenciranja za evropska takmičenja - otkrio je Vladimir Vuletić.

Tagovi: