16.03.2017.

10:22

Foto:

Sport

ILIEV ZAHVALAN BIVŠEM TRENERU: Milenković bi igrao četvrtu ligu da nije bilo Ivana Tomića!

 

Partizan i Fiorentina su pre dva dana utanačili transfer, pa će Nikola Milenković od juna biti član italijanskog prvoligaša.

- Pre 14-15 meseci Milenković nije imao ugovor i nijedan trener u našoj omladinskoj školi ga nije isticao. Zbog toga veliko hvala Ivanu Tomiću, koji je video potencijal u mladom igraču i bez našeg bivšeg trenera, Nikola bi danas možda igrao u trećoj-četvrtoj ligi! Zato sva zahvalnost Tomiću - naglasio je Ivica Iliev.

U Humskoj 1 su posebno ponosni na činjenicu da će cela suma od transfera, 5,1 milion evra, ući u klupsku kasu, jer nije bilo posrednika u dogovoru klubova, niti Milenković ima menadžera.

- Ova suma je jedna od najvećih u poslednjih 10 godina u Partizanu, a sigurno je najveća koja će ući u klub, jer smo mi 100 odsto vlasnici cele svote! Niko nama ovde nije napravio uslugu, imali smo ponude Fiorentine i još četiri kluba i izabrali smo najbolju - istakao je Iliev.

Sportski direktor crno-belih je apostrofirao Milenkovića i njegovu porodicu kao oličenje čestitosti i poštenog odnosa prema klubu i istakao ih kao primer na koji bi ostali mladi igrači trebalo da se ugledaju.

- Milenkovići su primer prave porodice. Kada smo prvi ugovor potpisivali, majka ga nije ni pogledala, pokazala je apsolutno poverenje prema Partizanu i mi ih nismo izneverili. Oni su verovali u nas, a mi smo se izborili da Nikola dobije mnogo više od svih ponuda koje je do sada dobijao! 

Iliev je istakao da transfer Dušana Vlahovića nije u "paketu" sa Nikolom Milenkovićem, već da se oko njega vode posebni pregovori.

- Fiorentina je pokazala interesovanje za obojicu igrača i pregovori se vode posebno. Oko Milenkovića je završeno, a mene baš raduje što ta dva posla nisu dogovorena u isto vreme - naglasio je Ivica Iliev.

 

Tagovi: