14.08.2017.

14:17

Foto:

Sport

STOJKOVIĆ POKAZAO KOLIKO VOLI PARTIZAN! Golman se odrekao 200.000 evra da bi došao u Humsku!

Iskusni golman Vladimir Stojković (34) odrekao se polovine godišnje plate da bi se vratio u Partizan, saznaje Informer!

Čuvar mreže reprezentacije Srbije pristao je da mu crno-beli isplate 200.000 evra za sezonu, iako sa "šumarima" ima ugovor do juna 2018. i mogao je da računa na zagarantovanih 400.000 evra.

Manja plata, veći bonus

Stojković se u subotu posle četiri godine vratio u Humsku, a crno-beli i Notingem su se dogovorili da to bude jednogodišnja pozajmica.

Brani u četvrtak
Treniram redovno, održavam formu i želim da branim protiv Videotona
Vladimir Stojković, golman Partizana

Spekulisalo se da će njegova plata u Partizanu iznositi 250.000 evra, ali je Stojković posle pregovora sa čelnicima Partizana pristao na manju platu, ali uz zagarantovane bonuse ako se crno-beli plasiraju u Ligu Evrope ili u slučaju osvajanja titule.

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Humskoj, Stojkoviću je najvažnije bilo da pronađe klub u kom će biti standardan na golu.

- Stojković je prihvatio 200.000 evra od Partizana, iako je u Notingemu imao 400.000. Uprava crno-belih dala mu je i eventualne bonuse u slučaju plasmana u grupnu fazu Lige Evrope i titule. Stojke je imao ponude iz Rusije, Turske i Poljske, ali procenio je da mu je najbolje da se vrati u Partizan, gde će biti standardan i imati ulogu jednog od vođa ekipe. Ujedno, biće na oku selektoru Slavoljubu Muslinu pred nastavak kvalifikacija i mogući plasman reprezentacije na Mundijal u Rusiju - kazao nam je izvor blizak Partizanu.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je za "Sportski žurnal" da je Stojković prihvatio znatno manju platu u Humskoj u odnosu na onu u engleskom drugoligašu.

115
UTAKMICA BRANIO JE ZA PARTIZAN VLADIMIR STOJKOVIĆ U PRVOM MANDATU U HUMSKOJ

- Partizan je izašao sa svojom maksimalnom ponudom, ali se i Stojković odrekao velikog novca koji je mogao da ima i bez branjenja u Engleskoj. Nadam se da će ovaj dogovor biti krunisan plasmanom u Ligu Evrope. Uz dužno poštovanje svakome, logično i Videotonu, mislim da smo sposobni da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Vazura.

Braniće još pet godina

Partizan će na kraju sezone imati šansu da potpiše ugovor sa iskusnim golmanom i da ne plati ni dinar obeštećenja.

Stojkoviću sledećeg leta ističe ugovor s Notingemom i biće slobodan u izboru nove sredine. Samim tim, Partizan će imati mogućnost da s njim potpiše višegodišnji ugovor.

Stojković kaže da nema ništa protiv toga, kao i da uprkos tome što ima 34 godine i dalje može da brani na vrhunskom nivou.

- Razmišljam o novom ugovoru kad istekne pozajmica, ali videćemo. Mogu da branim još četiri-pet godina. Moći ću, osećam to. Treniram redovno, želim da branim protiv Videotona - rekao je Stojković.

Tagovi: