19.08.2017.

07:00

Foto:

Sport

VUČELIĆ STAO U ODBRANU TRENERA: Laž je da Đukiću preti otkaz! To su laprdanja!

Vučelić je rekao da su to obične laži i laprdanja onih koji se ne razumeju u fudbal. Srpski šampion doveo je u pitanje plasman u Ligu Evrope pošto na svom terenu nije uspeo da pobedi Videoton (0:0), a popravni će imati narednog četvrtka u mađarskom Felčutu.

Pustite komentare

Odmah posle očajne partije crno-belih protiv mađarskog tima u neformalnim krugovima počela je da se širi glasina da se Đukiću sprema otkaz, a zatim da će biti smenjen ako ne izbaci Videoton.

Meč za zaborav
Utakmica protiv Videotona je jedna od najgorih koju sam video u životu
Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan

Ipak, prvi čovek Partizana Milorad Vučelić u razgovoru za naš list oštro demantuje te tvrdnje.

- Priče u vezi sa smenom trenera kod nas ne postoje. To su obična laprdanja i laži. Kao što laprdaju i razni političari, najveći deo njih, pričaju lažu ili šta god im padne na pamet, isto tako se laprda i oko fudbala. Samo što je u fudbalu sve to malo bezopasnije. To je ta klima, laprdaš ovo, laprdaš ono, pa eto ispade da mi posle jedne utakmice menjamo trenera. Tome se ovde u Partizanu ne pridaje pažnja - poručio je Vučelić.

Sudeći po društvenim mrežama i internet komentarima, navijači Partizana nimalo nisu zadovoljni kako igra Đukićeva ekipa od početka sezone.

- Pustite društvene mreže. Društvene mreže do sada ništa nisu odlučivale u Partizanu, niti će odlučivati. To su sredstva za zaglupljivanje naroda i nacije. Izgubiš prvu utakmicu posle godinu dana, pa šta? Zar fudbal treba da bude igra u kojoj stalno pobeđuješ? Pa ne može, moraš nekad i da izgubiš i odigraš nerešeno - istakao je prvi čelnik crno-belih.

Vučelić je saglasan sa utiskom trenera Miroslava Đukića da je Partizan morao da odigra bolje protiv Videotona.

UEFA uništava fudbal

Vučelić je imao poruku i za nadležne organe Evropske kuće fudbala (UEFA), koja je za meč s Videotonom suspendovala stadion Partizana i zabranila domaćoj publici da prisustvuje.
- Stadion bez publike je sablasan i to više nije fudbal. Užasne kazne koje izriče UEFA samo su put ka uništenju fudbala. Treba disciplinovati publiku, možda zatvaranjem određenih sektora, ali ne celog stadiona. Nije to golf ili boćanje, to je fudbal - naglasio je Vučelić.

- Trener Videotona Marko Nikolić opredelio se za kvarenje naše igre i meč je bio ispod svakog nivoa. To je jedna od najgorih utakmica koju sam video u životu, s tim da je gostujuća ekipa postigla ono što je želela, a mi nismo umeli da naše želje pretvorimo u delo. Ako bih izdvojio nekog od pojedinaca, to je Marko Jevtović pre svega, štoper Nemanja Miletić i golman Vladimir Stojković, ali smo od njega tako nešto i očekivali. Ostali deo ekipe je podbacio i odigrao ispod svakog nivoa - podvukao je Vučelić.

Revanš je meč godine

Revanš meč Videotona i Partizana igra se sledećeg četvrtka u Felčutu, a Vučelić je naglasio da je to najvažnija utakmica za tim čiji je predsednik.

- Meč u revanšu je utakmica svih utakmica za nas. Drugo, to previjanje mađarskih igrača po terenu, to je stvarno nesportski. I mi smo gubili vreme, ali da što pre zaboravimo meč, a u revanšu nadam se da ćemo dokazati da smo bolji tim - zaključio je Milorad Vučelić.

ILIEV KIPTI OD BESA I PROZIVA REDOM: Ovo je katastrofa! Suma ništa ne pokazuje, Janković mora bolje!

Tagovi: