17.09.2017.

08:30

Foto:

Sport

"HOBOTNICA" VLADIMIR STOJKOVIĆ U ŽIVOTNOJ FORMI: Branim kao lud!

Nisam normalan kako branim od povratka u Partizan, kaže heroj "grobara" Vladimir Stojković (34)! Iskusni čuvar mreže najzaslužniji je što Partizan nije doživeo težak poraz od Jang bojsa u Švajcarskoj u 1. kolu B grupe Lige Evrope, pošto je ludačkim odbranama sačuvao vrlo dobrih 1:1!

Velike ambicije
Stojković je pun pogodak, kao i sva ostala pojačanja, sa njima možemo da prezimimo u Evropi

Miloš Vazura, direktor Partizana

Prvi golman reprezentacije Srbije brani u životnoj formi. U meču s Jang bojsom u jednom napadu skidao je po nekoliko šuteva protivničkih igrača. Pre toga je spasao crno-bele dva puta protiv Videotona (0:0 i 4:0) i u derbiju s Crvenom zvezdom (0:0). Stigao je i da sačuva mrežu u dresu reprezentacije Srbije u velikom trijumfu nad Republikom Irskom (1:0)! Uz to, skinuo je jedan zicer u prvenstvenoj pobedi nad Mladošću iz Lučana (3:0).

Doping kontrola

Otud ne čudi pitanje urednika Partizanove televizije Željka Pantića upućeno Stojkoviću da li je normalan!?

- Ne, nisam normalan! - odgovorio je Stojković uz osmeh, pa je usledilo pitanje da li je bio na doping kontroli i da li ju je prošao.

- Nije je ni bilo. Pozdrav svima. Idemo dalje - odgovorio je Partizanov heroj.

On je na kraju utakmice s Jang bojsom u Švajcarskoj skromno poručio da je zadovoljan bodom, a to je prvi meč od povratka u Partizan u kojem je primio gol. Savladao ga je Kristijan Fasnaht u 14. minutu, samo tri minuta posle vodećeg gola Marka Jankovića.

- Uvek pozitivno gledam na stvari. Kako se utakmica odvijala, tako i gledam na situaciju i tako pravim analizu. Iako mi uvek idemo na pobedu, i bod je dobar. Pogotovo je bitan zato što smo igrali u gostima protiv vrlo jake ekipe - poručio je Stojke.

120
HILJADA EVRA ZARADIO JE PARTIZAN OD REMIJA U MEČU S JANG BOJSOM

Naš najbolji golman ništa nije mogao kod pogotka švajcarskog tima, a koliko zapravo znači ekipi, potvrdio je i iskusni štoper Bojan Ostojić.

- Zadovoljni smo, uz napomenu da nas je Stojković spasao. Odlično je branio. Imao sam šansu pred kraj meča za 2:1. Žao mi je što posle kornera nisam pogodio. Ne mogu da zamislim šta bi onda bilo, jer se desilo kod tribine s našim navijačima - istakao je Ostojić.

 

Spustio rampu

Pre Stojkovićevog povratka, srpski prvak je primio čak deset golova na devet mečeva, a otkako se on vratio, bilans je samo jedan gol na pet okršaja. Svesni su ljudi iz uprave kluba kakav su potez napravili dovođenjem iskusnog golmana, a generalni direktor Miloš Vazura poručuje da je sa Stojkovićem i ostalim novajlijama prolazak u narednu rundu Lige Evrope realan cilj.

- Izuzetno mi je drago zbog Stojkovićevih sjajnih partija, ali i zbog nas koji smo ga doveli. Mislim da je Stojković pun pogodak, kao i sva ostala pojačanja... Zadovoljni smo i nadam se da idemo ka našem cilju, da Partizan prezimi u Evropi - zaključio je Vazura.

Tagovi: