02.12.2017.

20:45

Foto:

Sport

(FOTO/VIDEO) PARTIZAN SE UDAVIO U "MORAČI"! Budućnost kaznila početničke greške crno-belih!

Ostala je Budućnost na samo jednom porazu u regionalnom šampionatu, a malo je nedostajalo Partizanu da slavi u "Morači".

Bili su Podgoričani tokom većeg dela meča u vođstvu, aali su crno-beli u finišu propustili priliku da preokrenu rezultat i prelome utakmicu.

Pri rezultatu 79:78 za Budućnost gosti su napravili nekoliko početničkih grešaka - Marinković je promašio zicer, Veličković napravio faul u napadu, a Vilijams-Gos izgubio loptu, što su domaći kaznili i na kraju došli do pobede.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Nemanja Gordić sa 19 poena, a pratili su ga Danilo Niolić sa 15 i Kajl Gibson sa 13.

Kod Partizana se istakao Patrik Miler sa 22 poena, Najdžel Vilijams-Gos je dodao 14, a Novica Veličković 10.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 86:79 (24:20, 31:23, 16:26, 15:10)

Dvorana: "Morača". Sudije: Kolješić, Mitrovski, Arsenijević.

BUDUĆNOST: Ivanović, Barović, Se. Šehović, Starovlah, Gordić, Bojić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić. 

PARTIZAN: Miler, Vilijams-Gos, Aranitović, Marinković, Tanasković, Veličković, Pecarski, Gavrilović, Andrić, Čakarević, Stevanović, Šalić.

Budućnost VOLI

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Novi poeni Zorana Nikolića, koji čini se stavlja tačku na utakmicu - 84:77 na 40 sekundi do kraja utakmice. Rutinski su priveli kraju domaći igrači i upisali devetu pobedu u šampionatu - 86:79.

- Gordić je preuzeo odgovornost u domaćem timu i vezao četiri poena - 79:72. Potom dvojka Gosa i trojka Andrića za 79:77. Zoran NIkolić je bio polovičan sa penala, a na drugoj strani je Marinković promašio zicer, što je kaznio Danilo Nikolić - 82:77.

- Rastrzana igra na obe strane i loše organizovani napadi, pa je na pet minuta do kraja 75:72 za Budućnost.

- Poeni Šehovića sa penala za Budućnosti, dok je Miler ubacio trojku za goste, posle koje je Džikić zatražio tajm-aut - 73:72.

Treća četvrtina:

- Izjednačenje Partizanu doneli su Miler i Marinković, ali je Ivanović košem u poslednjim trenucima doneo prednost Budućnosti pred početak poslednje deonice - 71:69.

- Pet vezanih poena crno-belih, dvojka Veličkovića pa trojka Marinkovića za 64:61. Na drugoj strani trojka Starovlaha, odgovorio je prodorom Miler - 67:63.

- Dobar početak Partizana na startu treće deonice, serija 7:0. Gordić je trojkom zaustavio nalet Partizana, a uzvratio je Gavrilović dvojkom - 58:52.

Budućnost VOLI

Druga četvrtina:

- Tačku na treću četvrtinu stavio je Gordić trojkom šest sekundi pre kraja deonice za dvocifrenu prednost - 55:43.

- Serija Budućnosti 8:0, trojke Gordića i Ivanovića i dva poena Gibsona - 52:43, posle koje je Miroslav Nikolić zatražio tajm-aut.

- Posle trojke Andrića je usledila serija domaćeg tima 7:0, koju je režirao Šehović - 41:35. Crno-beli hvataju priključak zahvaljujući MIleru, koji se razigrao - 44:43.

- Rezultatska klaskacila, timovi se smenjuju u vođstvu - 34:32.

- Sedam vezanih poena Partizana, od kojih je pet ubacio Čakarević za prvo vođstvo gostiju na meču - 24:27. Šehović je košem uz faul prekinuo seriju crno-belih - 27:27. 

- Uhvatili su crno-beli priključak i igralo se koš za koš u finišu prve četvrtine - 24:20.

- Posle tajm-auta poeni Milera a onda i Gavrilovića, uzvratio je Nikolić trojkom. Usledila je serija 7:0 crno-belih, koji su uhvatili priključak - 15:13. prekinuo je NIkolić dvojkom seriju Partizana - 17:13.

- Mnogo bolji početak domaćih igrača, i već posle tri i po minuta dvocifrena rpednost Budućnosti - 12:2. Dve trojke pogodio je Gibson, a upisali su se i Gordić i NIkolić. Kod Partizana je samo Vilijams-Gos dao koš.

Tagovi: