12.12.2017.

10:18

Foto:

Sport

OŽEGOVIĆ NAJAVIO BURNU PROSLAVU: Biću najsrećniji ako dam gol Zvezdi!

Napadač crno-belih Ognjen Ožegović rekao je da je izuzetno motivisan da postigne gol u "večitom" derbiju, jer je to zacrtao pri dolasku u Partizan.

Jedan od mojih ciljeva koje sam zacrtao po dolasku u Partizan jeste da pomognem ekipi da pobedi u derbiju. Isto kao što sam rekao pred Jang Bojs da ću dati gol i da ću pružiti svoj maksimum... Bio bih najsrećniji čovek na svetu kada bismo ostvarili taj cilj - rekao je Ožegović.

Trenutna forma i mesto na tabeli ne govore ko je favorit Zoran Tošić, fudbaler Partizana

On je ove sezone već postigao gol protiv svog bivšeg kluba, Zvezde, i to u dresu Čukaričkog, i vrlo ga je emotivno proslavio.

Jeste, postigao sam gol protiv Zvezde i radovao sam se više nego ostalim, a možete misliti kako će tek biti u sredu ako u tome uspem - rekao je Ožegović.

Tošić je izrazio je nadu da će u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde nastaviti s pozitivnim skorom u "večitim" derbijima, za koje je ocenio da ih rešavaju "sitni detalji"

- Ja sam protiv Zvezde igrao četiri utakmice i imam pozitivan skor - dve pobede i dva remija. Nadam se da ću se naći na terenu i da ću nastaviti s pozitivnim skorom - rekao je Tošić, čiji nastup protiv Zvezde je pod znakom pitanja, ali on veruje da će biti spreman za derbi.

Partizan će u sredu od 18 časova dočekati Crvenu zvezdu u 22. kolu Super lige Srbije, poslednjoj utakmici u ovom delu sezone.

- Nadam se da Partizan može da nastavi s dobrim učinkom protiv Zvezde. Koliko znam, imao je dosta uspeha na svom terenu poslednjih godina. Optimista sam, verujem da će nastaviti tim putem - istakao je prvotimac Partizana.

Postigao sam gol protiv Zvezde i radovao sam se više nego ostalim, a možete misliti kako će tek biti u sredu ako u tome uspemOgnjen Ožegović, napadač Partizana

Ocena partizanske javnosti je da bi upravo Tošić mogao da reši "večiti" derbi.

- Nije dobro za Partizan da vezni igrač rešava derbije. Imamo napadače kojima je to dužnost i koji su 'postili' u poslednje vreme i nadam da će to naplatiti sada. Ja ću se truditi da budem konkretan, da doprinesem rezultatu golom ili asistencijom. Svakako ću biti usmeren ka golu ako budem igrao - naglasio je prvotimac crno-belih.

Tošić je rekao da je pratio "večite" derbije dok je nastupao za CSKA iz Moskve, kao i da su "to utakmice u kojima daješ 200 odsto i koje odlučuju sitni detalji".

- Trenutna forma i mesto na tabeli ne govore ko je favorit - dodao je on.

Partizan "večiti" derbi dočekuje sa deficitom od devet bodova za liderom Crvenom zvezdom koja se nalazi u seriji od 10 utakmica bez poraza.

Tagovi: