16.12.2017.

22:00

Foto:

Sport

ČANAK BLISTA. Pamtiću ovaj dan do kraja života!


- Izuzetno bitna pobeda za nas. Bila je očigledna reakcija ekipe. Svako ko je u košarci zna da za dva dana ne može da se napravi ne znam kakva promena u taktičkom smislu. Želeo bih da čestitam igračima na toj energiji u dobrom delu utakmice i radićemo na to bude neki standard, da na tome ne treba da im se čestita, nego da bude nešto normalno - rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Partizan je u prvom poluvremenu postigao 69 poena i praktično rešio utakmicu, pa je u drugom imao pad u igri, koji se novom treneru nije dopao.

- Pad u drugom poluvremenu je neprihvatljiv. Danas nije bio kažnjen zbog velike razlike i odličnog prvog poluvremena, ali primiti 54 poena na domaćem terenu nije nešto čemu mi težimo. Mogu da shvatim i umor i da je skraćena rotacija. Generalno, igrali smo utakmicu samo sa jednom pravom peticom, igrači nisu bili na svojim prirodnim pozicijama u nekim delovima igre, ali energijom i nesebičnošću u napadu to smo anulirali - rekao je Čanak.

Novinare je zanimalo i kako se osećao na debiju pred domaćom publikom na klupi Partizana.

- Ja se u Partizanu osećam domaće, i kao igrač i prošle godine kao član stručnog štaba, bilo je i situacija kad sam vodio utakmice. Svakako jedno veliko iskustvo. Ovaj dan ću sigurno pamtiti do kraja života. Međutim, kad je počela utakmica bio sam fokusiran samo na teren i na ono što ekipa radi na terenu - rekao je Čanak. 

Tagovi: