03.02.2018.

20:08

Foto:

Sport

ZBOG PARTIZANA ODBIO TURSKE MILIONE! Stojković za Informer: Nisam ostao zbog Mundijala!

Iskusni čuvar mreže nedavno je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa crno-belima, iako je mesec dana pre toga najavio gotovo siguran odlazak u inostranstvo.

Stojković naglašava da se predomislio jer mu je želja ipak bila da ostane u Srbiji. Namera mu je da sa Partizanom ispiše istoriju u Ligi Evrope i eliminiše Viktoriju iz Plzenja u šesnaestini finala. Naravno, cilj je i odbrana titule u domaćem prvenstvu.

Ma kakva penzija

Stojković kaže da će još dugo biti na raspolaganju reprezentaciji Srbije i da će braniti dok god se bude osećao sjajno kao sada.
- Nadam se da neću još dugo u penziju. Oni koji brinu da nemamo golmane, neka ne brinu. Naravno, siguran sam da će se naći i moj naslednik, imamo mi još dobrih čuvara mreže - rekao je Stojković.

- Tačno je da sam rekao da ću najverovatnije otići u inostranstvo, ali od početka sam potajno želeo da ostanem u Partizanu, jer mi je lepo ovde. Desilo se to da smo na kraju potpisali četvorogodišnji ugovor na obostrano zadovoljstvo, iako je postojala ozbiljna opcija da odem. Turska je bila u opticaju, imao sam veoma unosne ponude. Ipak, odlučio sam da ostanem i najbitnije je da sam sad tu. Ovo je moj klub, moja zemlja. Nastavljamo dalje zajedno, zbog čega sam zadovoljan - poručuje Stojković.

Napreduje godinama

Popularni Stojke kaže da me žali za novcem koji je odbio jer na fudbal ne gleda isključivo kao na biznis.

- Fudbal je za mene i takmičenje, a ne samo novac. Kad sam bio mali, u školi smo se tukli za pobede. Sećam se da su letele pesnice po igralištu, sve iz želje da ne odeš kući poražen. Na isti način doživljavam i takmičenje na velikoj sceni. Imam želju za pobedama i trenutno se sjajno osećam na golu. Pored toga, napredujem s godinama, stalno naučim nešto novo - objašnjava naš najbolji golman.

Brazil odskače, ostali za drugo mesto

Stojković veruje da reprezentacija Srbije može da prođe grupu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
- Koga god da smo izvukli svakako bi jedna reprezentacija bila favorit u grupi, a ostali bi se borili za drugo mesto. U ovom slučaju izvukli smo Brazil, protiv koga treba da uživamo. Sa Švajcarskom i Kostarikom ćemo da se borimo za drugo mesto i mislim da su nam šanse podjednake. Eto, videli ste Vels na Evropskom prvenstvu kako je dobro odigrao, a mi smo bili ispred njega u grupi. Tako da, sve je moguće - ocenio je reprezentativni golman.

Iako su mnogi Stojkovićev potpis protumačili kao znak da planira da završi karijeru u Humskoj, on ne isključuje mogućnost da se bar još jednom oproba u inostranstvu. Ipak, u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

- S Partizanom sam se dogovorio na četiri godine. Ipak, sve je moguće. I da odem i da se ponovo vratim. Mogao sam da idem i sada, ali to bi opet bio odlazak u, da tako kažem, maglu i rizik. Nisam bio preterano za to, pogotovo što imamo šansu da napravimo istoriju u Ligi Evrope - rekao je Stojković.

Sportski motivi

Mnogi smatraju da je Stojković ostao u Partizanu jer ima zagarantovano mesto na golu, pa se ne izlaže opasnosti da zbog sedenja na klupi izgubi mesto u reprezentaciji Srbije uoči ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji. On, međutim, tvrdi da to nije tačno.

- Da se razumemo, nisam u Partizanu zbog Mundijala, već zbog Partizana. Naravno da želim i da budem spreman za Svetsko prvenstvo, ali to dolazi tek posle obaveza u klubu. I letos kad sam se vratio u Humsku, bio sam vođen sportskim motivima. Želeo sam da uradimo nešto veliko. Ispostavilo se da smo već na pola sezone napravili istorijski uspeh plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope. Sad želim da odemo još dalje - ističe Stojković.

Tagovi: