12.02.2018.

07:00

Foto:

Sport

PREDSEDNIK PARTIZANA OČEKIVAO NEUSPEH! Mijailović za Informer: Nisam iznenađen što se nismo plasirali u plej-of ABA lige!

Crno-beli su u subotu uveče poraženi od Olimpije (89:87), pa su se dva kola pre kraja takmičenja oprostili od borbe za trofej.

Umesto Partizana prolazak dalje je izborio crnogorski Mornar, zajedno sa Crvenom zvezdom, Budućnosti i Cedevitom, koje zauzimaju prva tri mesta.

Ne odustaje
Uradićemo sve kako bismo igrali Evrokup i naredne sezone, tražiću da nam daju specijalnu pozivnicuOstoja Mijailović, predsednik Partizana

Smenili trenera

Ovo je drugi put u istoriji kluba da se crno-beli nisu našli među četiri najbolja timu u regionu. Prethodni put se to desilo u sezoni 2015/16. godine. Ostoja Mijailović kaže da je njegov klub ove sezone imao dosta problema i da je to razlog za slabije rezultate crno-belih.

- Nismo ostali bez plej-ofa zbog poraza u utakmici sa Olimpijom, nego zbog svih stvari koje su se dešavale od početka sezone. Imali smo mnogo problema i zbog toga smo eliminisani mnogo ranije. Sezonu smo počeli u jednom sastavu, sa jednim trenerom i bez predsednika. Zatim sam došao ja, a onda smo smenili trenera Miroslava Nikolića i doveli Nenada Čanka. Sve je to uticalo na krajnji rezultat - kazao je Mijailović i dodao:

6 PUTA SU CRNO-BELI BILI ŠAMPIONI JADRANSKE LIGE, I PO TOME SU REKORDERI

- Ovu godinu nismo ni posmatrali kao neku dobitnu godinu u kojoj ćemo praviti neke velike rezultate. Glavni cilj nam je bio da se finansijski stabilizujemo.

Klub iz Humske kao peti na tabeli ostao je i bez učešća u Evrokupu naredne sezone, jer ABA liga daje samo tri predstavnika. Međutim, prvi čovek Partizana se nada da će njegov klub ipak dobiti specijalnu pozivnicu za ovo takmičenje.

- Uradićemo sve kako bismo igrali Evrokup i naredne sezone. Pokušaćemo da dobijemo "vajld kartu". Ići ću na sastanak u Barselonu, u sedište Evrolige, da vidim šta može da se uradi. Na sve načine ću pokušati da sačuvam Partizan u Evropi - naglasio je Mijailović.

Želi trofej

Košarkaše Partizana ove nedelje očekuje borba za Kup Radivoja Koraća u Nišu. Mijailović se nada da njegovi izabranici mogu da osvoje "Žućkovu levicu".

- Očekuje nas Kup Koraća, ali i domaće prvenstvo. Nadam se da možemo da osvojimo trofej na nekom od preostala dva takmičenja. Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, pa ćemo videti dokle će nas to odvesti - zaključio je Mijailović.

Tagovi: