24.05.2018.

11:49

Foto:

Sport

NIKAD TEŽE DO LIGE EVROPE! Partizan favorit do poslednjeg kola, a tu ga čeka PAKAO!

Partizan je u poslednjih 15 godina retko kada propustio da igra grupnu fazu nekog od evropskih kupova, ali ove jeseni biće pravi podvig da se domogne Lige Evrope.

Iako nisu još sva prvenstva u Evropi završena, gro timova koji će igrati u kvalifikacijama i njihov status pred žreb se zna.

Crno-beli će sigurno biti nosioci u prva tri kola kvalifikacija i to je dobra vest. Takav status su izgradili najviše zahvaljujući upravo završenoj sezoni, u kojoj su osvojili sedam bodova za klupski koeficijent.

U prvom kolu, koje će se igrati 12. i 19. jula mogući rivali Partizana su: Levadija (Estonija), Milsami (Moldavija), Široki Brijeg (BiH), Budućnost (Crna Gora), Ujpešt (Mađarska)... Četiri mesta za najjače su još slobodna, a znaće se kada se završe lige u celoj Evropi. 

Biće Partizan nosilac i u 2. kolu (26. jul - 2. avgust), a tu se situacija već polako zahuktava, kada su protivnici u pitanju.

Potencijalni rivali "parnog valjka" su: Anortozis (Kipar), Jagelonija i Gurnjik (Poljska), AIK (Švedska), Vitoril (Rumunija), Glazgov Rendžers i Aberdin (Škotska), Nefči (Azerbejdžan), CSKA Sofija (Bugarska)...

Treće kolo je već ozbiljan izazov. Igraće se 9. i 16. avgusta, a mogući protivnici Partizanu su:

Bašakšehir (Turska), Hajduk Split (Hrvatska), Vitese (Holandija), Atromitos (Grčka), Brondbi i Nordsjalend (Danska), Slovan Bratislava (Slovačka)...

Kako sada stoje stvari, Partizan neće biti nosilac u poslednjem 4. kolu kvalifikacija (23. i 30. avgust).

Crno-beli su četvrti ispod crte trenutno, a uz srećnu okolnost, gledajući finiš liga po Evropi, mogli bi da se pomere za još dva mesta. Međutim, nisu baš veliki izgledi da od preostalih nosilaca dva ispadnu u prva dva kola kvalifikacija!

Seča je moguća u 3. kolu, ali žreb za treće i četvrto kolo je istog dana, tako da eventualna ispadanja nosilaca u toj fazi ne bi pomogla Partizanu.

Nosioci u 4. kolu su Sevilja, Zenit, Bešiktaš, AZ Alkmar, Gent, Olimpijakos, Sporting, PAOK, dok su na drugoj strani, uz Partizan, još Molde, Šturm, Bordo, Rijeka, Barnli...

Tagovi: