24.07.2018.

15:41

Foto:

Sport

LITVANCI NAPALI NAVIJAČE PARTIZANA: "Grobari" su rasisti, vređaju i svoje fudbalere!

"Navijači - od fantastične atmosfere do rasizma'' - podnaslov je dela teksta na sajtu Trakaija koji je posvećen navijačima.

- Sve balkanske zemlje imaju impresivnu kulturu organizovanog navijanja, pogotovo je to izraženo u Beogradu. Partizanovi navijači su u istom gradu kao i navijači Crvene zvezde koja će igrati protiv Suduve. Njihov rivalitet u derbijima je opisan kao jedan od najvećih u svetu. Stadion Partizana prima više od 30.000 gledalaca, koji  često kreiraju neverovatnu atmosferu, uz pesme i skandiranja tokom čitavog meča. Istina, postoji i ružnija strana svega toga. Partizanove navijače odlikuje i epidemija rasizma, čak i protiv njihovih fudbalera. Na početku ove sezone navijači Partizana nisu bili previše aktivni, pa ih je protiv Rudara bilo tek oko 10.000 na tribinama - navodi se na sajtu kluba.

Ističu kako su crno-beli stvorili velike igrače: Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Stefana Savića, Matije Nastasića, koji su ponikli u Partizanovoj školi. 

Partizan je 27 puta bio šampion dražave, dominirao je srpskim fudbalom u prošloj deceniji, osvojio osam titula, od toga šest uzastopnih. Istina, Partizan je prošle sezone bio u senci druge beogradske ekipe, Crvene zvezde i završio je na drugom mestu -  navodi se na sajtu kluba.

Podsetili su na evropski put Partizana prošle sezone do šesnatestine finala Lige Evrope, i na pobede nad Rudarom na početku ove sezone. Naravno, nije im promakao kiks crno-belih od pre dve godine protiv poljskog Zaglebja, već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pomenuli su i učešće Partizana u Ligi šampiona 2010/11. godine.

Tagovi: