01.08.2018.

17:45

Foto:

Sport

JURIŠ NA TRAKAI, ĐUKIĆ NAREĐUJE OFANZIVU: Hoćemo da vodimo meč, dominiramo, napadamo!

Prvu utakmicu ostvarili smo laganu prednost. Dolazimo ovde da igramo drugih 90 minuta, biće teško, sve ćemo uraditi da prođemo, nećemo menjati svoj stil probaćemo da vodimo igru i u ovom meču - kazao je Đukić, prenosi Mozzartsport.

Trener crno-belih kaže da njegovi puleni nisu potcenili rivala it Litvanije u prvoj utakmici. 

- Bitno je da sam igračima rekao šta ih čeka, da je Trakai ozbiljna ekipa. Igrači su to shvatili i nisu se opustili. Iako smo imali težak ambijent u Beogradu, zadržali smo mir i stekli prednost koju nećemo braniti ovde. Mi smo takođe dobra ekipa i uradićemo sve za prolaz dalje.

Pitanje za Đukića je bilo da li će  Partizan igrati sa jednim ili dva napadača. 

starsport

Kapiten Ilić: Trakai je samo jedna ekipa u nizu! Kapiten Saša Ilić smatra da Partizan ne bi smeo da ima problem sa prolaskom dalje.
- Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope ove godine, a Trakai je samo jedna ekipa u nizu koju moramo da savladamo. Videli smo u Beogradu da su izuzetno čvrsti i organizovani. Moramo da odigramo maksimalno svih 90 minuta, da budemo skoncentrisani ako hoćemo pobedu. Nadam se da će sve izgledati kako treba i da ćemo proći dalje - rekao je Ilić i dodao da neće biti problem što se igra na veštačkoj podlozi jer crno-beli imaju isti teren u Teleoptiku. 

Ima još vremena do utakmice. Samo jedan meč smo igrali sa dva napadača. Dve varijante su moguće, Partizan u obe deluje dosta dobro. Nema neke velike razlike. U bilo kojoj formaciji da igramo, Partizan hoće da igra ofanzivno, da ima loptu i da dominira.

Krenuće "parni valjak" od prvog minuta agresivno, kako bi što pre postigao gol. 

- Nismo mi ekipa koja zna i može da čeka protivnika. Uvek ulazimo pobednički u utakmicu, mi ne znamo da spekulišemo. Hoćemo da se nametnemo. Da postignemo gol koji bi nam dao mir i sigurnost.

Ima plan B ako se stvari ne budu odvijale onako kako je planirao. 

Shvatamo da igramo protiv dobre ekipe, koja želi da uspostavi pas igru. Pokušaće da se nametnu i da imaju loptu. Ali i mi to želimo. Uvek kada uđemo u utakmicu verujem da će se stvari odvijati kako treba. Ipak, sigurno je da imamo uvek plan B, da li da ubacimo još jednog špica ili ofanzivnog veznog.

Navijači nisu zadovoljni početkom sezone, ali Đukić kaže da je atmosfera bolja nego u Beogradu što je bila. 

- Mnogo je pozitivnija. Pobedili u Evropi, u ligi. Ekipa je mirna i spremno dočekujemo ovaj meč -  zaključio je Đukić.

Tagovi: