02.08.2018.

09:04

Foto:

Sport

OSTOJA MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: Partizan će imati šampionski tim!

Crno-beli su dosad doveli čak pet novih igrača, a poslednji u klub je stigao dosadašnji bek Bajerna Amar Gegić.

On je sa Partizanom potpisao ugovor na tri godine. Pre njega klub iz Humske su pojačali plejmejkeri Aleksej Nikolić i Amerikanac Markus Pejdž, australijski centar Džok Lendejl i krilni igrač Rade Zagorac.

Ozbiljan napredak

Crno-beli su u protekloj sezoni bili peti u ABA ligi, dok su u domaćem prvenstvu zaustavljeni u polufinalu od Crvene zvezde. Na pitanje može li Partizan u predstojećoj sezoni do titule u regionalnom takmičenju i plasmana u Evroligu, Mijailović odgovara potvrdno:

Lončar: Uvek može bolje

Novi sportski direktor Partizana Nikola Lončar kazao je da je zadovoljan igračima koje su doveli tokom leta.
- Doveli smo igrače koje smo mogli. Da li je moglo bolje? Sigurno da jeste, ali ako se tako gleda, onda je moglo i gore. Ja sam zadovoljan pojačanjima. Trudimo se da napravimo kvalitetan tim i nadam se da ćemo uspeti u tome - objasnio je Lončar.

- Kada vodite i volite Partizan, uvek se trudite da napravite šampionski tim, koji će beležiti najbolje rezultate. Nama su ambicije uvek velike, pa tako će biti i naredne godine. Želimo da napravimo ozbiljan napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Navijači smatraju da su crno-beli doveli veliki broj stranaca i da to nije dobro za klub. S druge strane, Mijailović veruje da će Partizan zaraditi od njih u budućnosti.

- Doveli smo dobre igrače koji ne koštaju previše, a bili su nam dostupni. Potpisali smo ugovore koji su povoljni za klub i koji nam garantuju da ćemo dobiti dobra obeštećenja. Veća nego što je bilo ranije u Partizanu. Zato očekujem da posle velikog rada i ulaganja poslednjih meseci dođu i rezultati - objašnjava Mijailović.

Klub iz Humske još nije završio posao kada je u pitanju pravljenje tima, a kao moguća pojačanja se pominju krilni centri Vladimir Dragičević i Ajdin Penava, kao i bugarski bek Jordan Minčev.

- Nedostaje nam igrač na poziciji četiri, a videćemo da li nam je još neko potreban. Pri kraju smo što se tiče sastavljanja tima. Možda dovedemo još jednog ili dvojicu igrača i to je to. Međutim, ne želim da pričam o onima koji nisu još potpisali. Kada se dogovorimo, sve će se znati. Razgovor unapred o pojačanjima nije se pokazao kao najbolja stvar - kaže Mijailović.

Čekaju Novicu

Predsednik Partizana se osvrnuo i na status kapitena Novice Veličkovića, kojem je po završetku prošle sezone istekao ugovor.

- Trenutno smo u pregovorima sa menadžerom Novice Veličkovića i nadam se da će oni biti uspešno završeni. Moramo da vidimo šta on želi, pa da se dogovorimo ako je moguće - zaključio je prvi čovek crno-belih.

Tagovi: