25.08.2018.

20:25

Foto:

Sport

PARTIZAN MOŽE DO ČUDA U ISTANBULU! Srpski stručnjaci veruju da će crno-beli ući u LE!

Nekadašnji igrači i treneri crno-belih Radomir Antić, Bora Milutinović i Ljubiša Tumbaković složni su u oceni da srpski vicešampion posle prikazane igre i remija u Beogradu (1:1) ima realne šanse da u četvrtak napravi čudo u Istanbulu.

Izabranici Zorana Bate Mirkovića poveli su protiv turskog tima u 14. minutu preko Rikarda Gomeša, koji je odlično reagovao glavom na centaršut Gorana Zakarića.

Optimista
Bešiktaš je dobro organizovana ekipa, ali Partizan ima solidne šanse da prođe dalje
Bora Milutinović

Međutim, samo 60 sekundi kasnije crno-beli su pokleknuli, napravili početničke greške u odbrani, pa je Tolgaj Arslan savladao Vladimira Stojkovića. Imao je Partizan još nekoliko dobrih prilika u nastavku, mogao je i do pobede, ali će konačna odluka ipak pasti na "Vodafon areni".

Nema predaje

Naš proslavljeni trener Radomir Antić smatra da srpski tim ima za čim da žali posle duela u Humskoj.

- Imao je Partizan priliku da pobedi, zaslužio je to. Vodila ga je želja za boljim rezultatom i ima za čim da žali, ali nikako ne treba da se preda. Ovaj remi nas tera da budemo pozitivni u revanšu, jer nam 0:0 ne odgovara. Gol u Istanbulu mora da bude prioritet - jasan je Antić.

Bivši selektor Srbije nije bio oduševljen izdanjem Turaka, jer su pokazali da imaju i mana.

- Videlo se da su pali u drugom poluvremenu, imaju igrače koji su u godinama. Izmene koje je Guneš napravio povlačenjem sa terena Kvarežme i Pepea pokazuju da oni nisu u najboljoj formi kad je fizički aspekt u pitanju. Ovo su dueli sa velikim zahtevima. Protivnik je solidan tim, dobro organizovan, ali nije nepobediv - naglašava Antić.

I iskusni Bora Milutinović veruje da crno-beli mogu do grupne faze Lige Evrope.

Mogu još bolje
Crno-beli su imali periode kad su bili opasniji od turskog tima, zato verujem da će biti još bolji u revanšuLjubiša Tumbaković

- Nadam se da će u Istanbulu biti drugačije. Bešiktaš ima kvalitetne igrače, dobro organizovan tim, ali Partizan ima solidne šanse da prođe dalje - optimista je Milutinović.

Danak neiskustvu

S druge strane, Ljubiši Tumbakoviću se nije svidelo što je srpski vicešampion primio gol odmah posle vođstva i ističe da tako nešto ne sme da se ponavlja.

- Kad date gol i u istom minutu ga primite, to je pokazatelj neiskustva. Trebalo je da se meč uvede u mirniju atmosferu, čuvanjem lopte, pa tek onda da se napravi agresija. Ipak, Zoran Mirković je odlično pripremio tim, sve je prilagodio mogućnostima i kvalitetima igrača. Najbitnije je da Partizan nije izgubio, ima aktivan rezultat pred revanš - kaže Tumbaković.

Najtrofejniji trener u istoriji crno-belih očekuje da Partizan prikaže još bolju igru u Istanbulu i da se bez straha suprotstavi favorizovanim Turcima.

- Partizan je pokazao koliko može. Igrao je protiv ekipe znatno većeg budžeta, sa iskusnim igračima, koji imaju mnogo ovakvih utakmica u nogama. Crno-beli su imali dobre periode, kad su bili opasniji. Zato verujem da momci mogu više i bolje u revanšu - zaključuje Tumbaković.

Tagovi: