05.09.2018.

14:03

Foto:

Sport

SUDBINA ILIEVA U HUMSKOJ ZAVISI OD DERBIJA! Potpredsednik Vuletić otkrio kakav je status direktora

On se u izjavi za naš list osvrnuo na napade navijača na Ilieva, koji su nezadovoljni time kako je odradio prelazni rok.

- Držim se u životu da svako ko ima autonomiju, je autonoman u donošenju odluka, ali i u principu odgovornosti. Sportski direktor je sam izjavio da neće biti na tom mestu ako Partizan ne bude šampion. U ovom momentu, Partizan ima pet bodova zaostatka za Zvezdom, čeka ga derbi, na svom stadionu i duboko držim da o tom derbiju svi treba da sudimo. Ne može se učinak sportskog direktora suditi na osnovu poraza od kluba koji ima budžet od 120 miliona evra i stadion u top tri najbolja u Evropi - naglasio je Vuletić.

On je potvrdio ono što se danima unazad već šuška, da u upravi Partizana postoje različiti stavovi o radu Ivice Ilieva.

Sportski direktor je sam izjavio da neće biti na tom mestu ako Partizan ne bude šampion
Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana

- U klubu postoji analiza i vrši se na dnevnom nivou analiza rada sportskog direktora u ovoj sezoni. Činjenica je da imamo različite stavove u vezi s njegovim radom. Ali, jedinstvo uprave u tom pogledu je izraženo u stavu da je ključno pitanje na kojem će se pokazati kako je izgledao prelazni rok predstojeći derbi. Nemam apsolutno ništa protiv da svako snosi svoj deo odgovornosti, uključujući i sebe. Za sve radnje koje spadaju u delokrug poslova koji su nam povereni. To isto mislim i na sportskog direktora - ističe Vuletić.

Ipak, kaže da za sada ne može da se sudi o njegovom učinku, jer je Partizan u Ligi Evrope izgubio od objektivno moćnijeg Bešiktaša.

- Ne može se donositi odluka o sudbini sportskog direktora na osnovu jedne neprincipijelne odluke UEFA, da u ovoj godini napravi žreb za 4. kolo pre nego što je završeno 3. kolo. Podsećam javnost, da je Partizan bio u žrebu nakon završenih utakmica 3. kola. S obzirom na rezultate koje je 3. kolo donelo i ispadanje nekoliko favorita, mi bismo bili povlašćeni. U tom slučaju ne bi igrali protiv Bešiktaša i tima koji ima takav budžet.

Vuletić smatra da je ove godine lakše bilo ući u Ligu šampiona nego u Ligu Evrope.

- Ove godine po imenima i po kvalitetu i putu, teže je bilo ući u Ligu Evrope nego u Ligu šampiona. Partizan je u istom kolu gde je Zvezda igrala protiv trnavskih junaka, prošle godine igrao protiv atinskih junaka, Olimpijakosa. Nisam siguran da se daju uporediti Olimpijakos i Trnava, kao što nisam siguran da se mogu porediti Bešiktaš i Red Bul Salcburg - zaključio je Vladimir Vuletić.

VLADIMIR VULETIĆ ZA INFORMER: Dragan Đurić je UPROPASTIO PARTIZAN!

Tagovi: