25.09.2018.

08:55

Foto:

Sport

ZVEZDI POKLANJAJU TITULU! Vazura za Informer: Svi su videli, sudije su odredile ko će biti šampion!


Partizanov čelnik ogorčen je zbog suđenja na 158. večitom derbiju, koji je završen rezultatom 1:1 uz kontroverzan izjednačujući gol napadača Zvezde Ričmonda Boaćija.

Angažovan geometar

Ne postoji snimak, niti fotografija na osnovu koje može sa stopostotnom sigurnošću da se kaže da li je lopta čitavim prečnikom prešla gol liniju. Vazura bez ikakve dileme kaže da pogodak nije postojao i da su sudije odlukom pogurale Zvezdu ka novoj tituli prvaka države.

Sudije daju golove

Igrači Crvene zvezde nisu zaduženi za golove, nego je zadužen neko drugi
Milorad Vučelić

- Gol nije postojao! Angažovali smo geometra koji nam je uradio snimak i potvrdio da nije bio pogodak. I kako onda, posle svega, da ne kažemo da će Zvezda biti šampion? Od kada se igra sistem s deljenjem bodova, obično je večiti derbi odlučivao o prvaku, a svi su mogli da vide šta se u nedelju dogodilo. Sudije su odredile ko će biti šampion. Imali smo sličnu situaciju kad smo uzeli duplu krunu pre dve godine, igrali smo derbi nerešeno, a i tada smo pokradeni nakon gola posle gol-auta. Tad smo uspeli nekim čudom da osvojimo titulu - kaže Vazura.

Partizanov funkcioner tvrdi da se klub iz Humske od početka sezone suočava sa sudijskim nepravdama i očekuje da se takav trend nastavi tokom cele sezone.

- Bodove ne možemo da vratimo, nažalost. Ali, da se vratimo malo u prošlost... U prošloj utakmici protiv Rada nije sviran penal za nas. Protiv Proletera je dosuđen nepostojeći penal za protivnika, a ni protiv Lučana nismo dobili penal... Očigledno je da se pravi atmosfera da je normalno da se dešavaju greške protiv Partizana. Ako je to sastavni deo fudbala, šta mi tu možemo?! Možemo jedino javno da dižemo glas. Ako se nastavi s greškama, imaćemo adekvatan odgovor - ističe Vazura.

Ogorčen suđenjem bio je i predsednik Partizana Milorad Vučelić. Prvi čovek srpskog vicešampiona čudi se odluci sudije da prizna pogodak Boaćiju.

- Igrači Crvene zvezde nisu zaduženi za golove, nego je zadužen neko drugi. Ponavlja se istorija. Sudija prvo ne svira, pa onda na intervenciju pomoćnika priznaje gol i tako dalje. To su situacije sistematske nepravde. Nije na nama da kukamo, o tome treba da vode računa oni koji su za to pozvani - naglašava Vučelić.

Briljantna igra

Predsednik crno-belih kaže da igračima ne zamera ništa, jer su po njegovom mišljenja bili bolji od prvaka Srbije.

- Ovo je briljantna igra Partizana, apsolutno smo dominirali i bili bolji u svim elementima. Partizan je igrao superiorno. Igrači su dominirali. Pobedili smo u svim elementima igre, a rezultat govori nešto drugo, iz sasvim drugih okolnosti - zaključuje Vučelić.
 

(VIDEO) DA LI SU BILI GOL I PENAL ZA ZVEZDU? Evo šta kažu u Sudijskoj komisiji FSS!

(VIDEO) TOŠIĆ BIO ODMAH IZA STOJKOVIĆA: Evidentno je da je lopta ušla, ali...

(VIDEO) ČIST GOL, LIČI, LOŠ SNIMAK... Evo šta srpske sudije kažu o pogotku Ričmonda Boaćija!

Tagovi: