26.10.2018.

11:42

Foto:

Sport

MI PLAĆAMO NJIHOVE TITULE! Mijailović: Jurili su trofeje, a o budućnosti niko nije razmišljao

Prvi čovek crno-belih nije želeo da upireo direktno u aktuelnog predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, već navodi da je trend nedomaćinskog poslovanja postojao još mnogo pre proslavljenog reprezentativca.

- Pojedinci su se hvalili titulama i bili veliki pred navijačima. A onda mi danas plaćamo njihove titule kroz reprograme koje su nam ostavili. Trofeji su deo naše istorije i ponosimo se njima, ali kako da osvajamo nove kad još uvek plaćamo stare - rekao je Mijailović, a onda nastavio da se ograđuje od tvrdnje da je mislio na Danilovića:

Bilo je to i pre Saše. Jurili su trofeje, a o budućnosti niko nije razmišljao. Danilović je mnogo toga dao Partizanu, srpskoj košarci i sada dobro vodi Košarkaški savez. Međutim, sramota je šta su drugi ljudi radili u Partizanu mimo njega, a tokom njegove vladavine, pa i šta su radili oni pre njega. U mom slučaju nema niko iznad mene, ja sam odgovoran navijačima - poručio je prvi čovek crno-belih.

On se jasno distancirao od mogućnosti da ide na trofeje po svaku cenu, već je naveo da crno-beli za početak izmire sva dugovanja koja terete klub, a delom su sanirana nakon prve sezone koju je proveo u aktuelnom osvajaču Kupa Srbije.

- Zamislite šta bismo mogli da nam 40 odsto budžeta ne odlazi na dugovanja, pa nam u klubu ostane samo 1,8 miliona evra godišnje. Mogao sam da ostavim dug, podignem nov kredit, ubacim četiri-pet miliona evra u ekipu, osvajam trofeje i igram Evroligu, a da požar gasi neko iza mene. Pod uslovom da klub do tada preživi. Umesto toga, odlučili smo se da sačuvamo ugled i istoriju. Kad budemo na nuli, moći ćemo da pričamo o vrhunskim rezultatima, o dominantnom timu i Evroligi - rekao je Mijailović i osvrnuo se na poslovanje u prethodnoj sezoni:

- Godina iza nas je bila veoma teška. Kad smo došli, zatekli smo 7,1 milion evra duga. Menadžerskim poslovanjem smo ga sveli na 3,8 miliona, a do nove godine trebalo bi da padne ispod tri miliona. Svi igrači mogli su da idu posle 60 dana kašnjenja plata, a bili smo u blokadi 72 dana. Da smo ostavili sve po starom, ne bismo imali nijednog igrača, dugovi bi se gomilali i praktično bismo se ugasili - objasnio je klupsku politiku prvi čovek Partizana.

On se zuahvalio Republici Srbiji i otkrio da je u planu izgradnja Trening centra, koja bi trebalo da se realizuje za dve do tri godine, kao i to da je dug prema bivšem treneru Dušku Vujoševiću  isplaćen.

Dug prema njemu je na osnovu BAT presude bio 116.000 evra i isplaćen je u potpunosti. Samo ne vidim da je to neko istakao, a pričalo se i pisalo na sva zvona ako bi jedna rata zakasnila nekoliko dana. Mi smo izmirili sve obaveze proistekle iz tuđih grešaka i nemamo BAT za vratom - rekao je Mijailović.

Tagovi: