Autor: Informer.rs

01.11.2018.

07:15

Foto:

Sport

TRINKIJERI ĆE IMATI 400.000 GODIŠNJE! Italijanski trener popustio u prohtevima za platu


Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri pristao da preuzme Partizan, a to je potvrdio i na društvenoj mreži Tviter! On je na svom zvaničnom profilu postavio grb kluba iz Humske i time potvrdio da su pregovori sa crno-belima uspešno završeni.

Nekadašnji trener Bamberga, Uniksa, Kantua, Milana i drugih klubova na klupi Partizana naslediće Nenada Čanka, koji je u petak podneo ostavku zbog loših rezultata u ABA ligi i Evrokupu. Trinkijeri bi već danas trebalo da bude predstavljen, a njegov debi se očekuje u subotu u meču protiv Mega Bemaksa u regionalnoj ligi.

Šćepanović: Trinkijeri je odličan trener

Nekadašnji košarkaš Vlado Šćepanović, koji će biti pomoćni trener Trinkijerija u Partizanu, kaže da je Italijan veliki stručnjak.

- Bio sam mu pomoćni trener u Bambergu i dosta sam naučio od njega. Njegova košarkaška filozofija mi se uvek sviđala. Išao sam da gledam njegove treninge i pre nego što smo počeli da sarađujemo. Uvek mi je zadovoljstvo da radim sa njim - objašnjava Šćepanović.

Nekoliko sastanaka

Prema saznanjima Informera, Italijanski stručnjak će sa crno-belima potpisati ugovor na tri godine, a tokom prve sezone zaradiće 400.000 evra mesečno. On je u prvi mah tražio 100.000 evra više, ali je posle razgovora sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem pristao da snizi prohteve.

- Uprava Partizana i italijanski stručnjak imali su nekoliko sastanaka u Beogradu tokom ove nedelje. Obe strane su shvatile da im se ciljevi poklapaju i da bi mogli da imaju uspešnu saradnju. Uspeli su da se dogovore oko finansija, što je bila i glavna prepreka. Trinkijeri je želeo 500.000 evra po sezoni, a Partizan je nudio 400.000. Italijan je na kraju pristao na ponudu crno-belih, uz uslov da potpiše trogodišnji ugovor. Takođe, on će u Beograd dovesti i svoj stručni štab - kaže nam izvor blizak klubu.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Andrea Trinkijeri
Datum rođenja: 6. avgust 1968.
Timovi: Milano, Triboldi, Veroli, Kantu, Grčka, Uniks, Bamberg
Trofeji: 2015, 2016, 2017. šampion Nemačke, 2012. osvojio Superkup, 2014. kup u Rusiji

Posle razgovora sa Mijailovićem, Trinkijeri je tražio malo vremena da razmisli o svemu, kao i da se dogovori sa porodicom.
- Andrea se nakon završenih sastanaka vratio u Milano. On je želeo da se posavetuje sa suprugom o preseljenju u Beograd. Ona nije imala ništa protiv i time su otklonjene sve dileme. Trinkijeri je juče javio Mijailoviću da prihvata ponudu - objašnjava naš sagovornik.

Majka Hrvatica, baka iz Kotora

Andrea Trinkijeri je državljanin Italije, ali njegovo poreklo je mešano. Rođen je u Milanu, majka mu je Hrvatica, a baka iz Kotora. Otac mu je iz Sjedinjenih Američkih Država, a deda iz Italije. Trinkijeri je u mlađim danima mnogo vremena provodio u Hrvatskoj i Crnoj Gori, pa tečno govori naš jezik.

Košarkaši Partizana trenutno zauzimaju sedmu poziciju u ABA ligi sa dve pobede i tri poraza, dok su u Evrokupu peti sa jednim trijumfom iz četiri meča. Legenda kluba iz Humske Žarko Paspalj veruje da će Trinkijeri vratiti crno-bele na šampionski put.

- Ne znam dokle se stiglo sa pregovorima, ali mislim da je dolazak Trinkijerija odlična stvar za Partizan. Sigurno će uspeti da popravi situaciju u timu. Naravno, moraju i igrači da zapnu, jer i od njih mnogo zavisi. Ipak oni igraju, a ne on - objašnjava Paspalj.

Dobar dasa

Paspalj tvrdi da italijanski stručnjak, koji vuče poreklo sa Balkana (pogledajte tekst u okviru), veoma ceni srpsku košarku.

- Trinkijeri je dobar dasa i dobar trener. Dobro se poznajemo i veoma ga poštujem. On voli da dođe u našu zemlju, posebno voli našu košarku. Upoznat je sa svim stvarima, tako da će se sigurno brzo uklopiti. Nemam nikakve dileme da je Partizan dobar izbor za njega - zaključuje Paspalj.
 

Tagovi: