26.11.2018.

07:15

Foto:

Sport

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: BIĆE I POBEDA NAD ZVEZDOM! Predsednik Partizana optimističan posle derbija

Crno-beli su u subotu kao domaćini u "Pioniru" poraženi od večitog rivala 77:71 u 9. kolu ABA lige.

Partizanu nije pomogao ni novi trener Andrea Trinkijeri, kojem je ovo bio prvi večiti derbi u karijeri. Uprkos svemu, Mijailović kaže da nema razloga za razočarenje.

Život ne staje

- Nisam zadovoljan rezultatom, naravno, ali zadovoljan sam borbom. Može to da bude mnogo bolje, na čemu ćemo i raditi. Duga je sezona, još je puno utakmica ispred nas kako generalno u svim takmičenjima, tako i sa Zvezdom. Polako, biće dana za megdana - jasan je Mijailović.

Subota veče u "Pioniru" pred 6.500 "grobara" počela je po želji domaćina i u prvih 20 minuta je sve delovalo kako treba. Ipak, kao što im se dešavalo više puta ove sezone, košarkaši Partizana popustili su u drugom delu igre i poraz je bio neizbežan. Mijailovića to, međutim, ne brine preterano.

- To je bila utakmica kao i svaka druga, redovna u ABA ligi. Mogao je i Partizan da pobedi, ali pobedila je Zvezda. Idemo dalje, radimo dalje, život ne staje. Nastavlja se sve kao da smo i mi trijumfovali - poručuje Mijailović.

Nasledio igrače

Trener Andrea Trinkijeri posle meča nije bio preterano pričljiv. Kratko je poručio da preuzima svu krivicu na sebe, te da mu je žao i navijača i predsednika Mijailovića. Prvi čovek Partizana nije razočaran u trenera kojeg je doveo pre nekoliko nedelja, već potpuno razume kroz šta prolazi.

- To je lični osećaj našeg trenera kojem stvarno verujem i koji je jedan od boljih stručnjaka u Evropi. I dalje smatram da je njegov dolazak bio najbolji potez za Partizan u tom trenutku. Nije mu lako da pravi rezultate i sklapa ekipu, jer je nasledio igrače od prethodnog trenera i stručnog štaba. Biće to sve bolje i bolje - zaključio je prvi čovek kluba iz Humske.

Tagovi: