06.12.2018.

07:00

Foto:

Sport

PARTIZAN BI DA VRATI EVERTONA! Crno-belima najveća želja da ponovo dovedu Brazilca

Brazilac je dres Partizana nosio od 2016. do početka ove godine i za to vreme je zbog velike borbenosti stekao status ljubimca "grobara".

Iskusni fudbaler ima ugovor s italijanskim prvoligašem do juna 2020. godine, pa postoje dve opcije - dogovor s Italijanima o otkupu po što povoljnijoj ceni ili pozajmica s pravom otkupa.

Neće na klupu

Prema proceni "Transfermarkta", Everton vredi čak dva miliona evra, što je nedostižna cifra za vicešampiona Srbije. Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Humskoj, upravo zbog visokog obeštećenja i velike plate posao neće biti nimalo lak.

Odlaze Miletić, Tošić, Enake...

Partizan će u narednom prelaznom roku napustiti veliki broj igrača, pošto se sprema velika rekonstrukcija tima i dovođenje igrača na gotovo svakoj poziciji. Za drugi deo sezone sigurni u prvoj postavi su samo Vladimir Stojković, Nemanja R. Miletić, Mark Valijente, Danilo Pantić, Marko Janković (ako ne stigne dobra ponuda) i Rikardo Gomeš. Klub će verovatno napustiti Nemanja G. Miletić, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Gabrijel Enake, Slobodan Urošević, a moguće i Zoran Tošić, koji ima visoka primanja i predstavlja veliko opterećenje za budžet. Ostali sadašnji prvotimci (Zakarić, Nikolić, Zdjelar, Šćekić) preseliće se na klupu.

- Partizan želi Evertona, ali dosta toga zavisi od planova čelnika Spala i želje samog igrača. Ako Italijani žele da ga se otarase, crno-beli će gledati da ga otkupe po što povoljnijoj ceni. Partizan igra na to što Brazilac ove sezone sve manje igra u italijanskom klubu, a nije tip igrača kojem ne smeta da sedi na klupi. S druge strane, finansije bi mogle da predstavljaju značajnu prepreku, pošto igrač u Spalu zarađuje mnogo više nego što Partizan može da mu plati. U opticaju je i pozajmica s pravom otkupa, ukoliko drugog dogovora ne bude bilo - objašnjava naš izvor.

Spal je prošle zime platio Partizanu 600.000 evra za Evertona, a pošto su opstali u Seriji A, taj posao smatrali su vrlo dobrim. Tada se nezvanično spominjalo da je fudbaler odbio čak 500.000 evra godišnje od Partizana, što znači da u Spalu ima i više od toga. Takođe, tada se pričalo i da je njegova supruga imala veliki uticaj na odlazak iz Beograda.

Prazna kasa

Jasno je da Partizan u ovom trenutku nema mogućnost da iskešira toliki novac za Brazilca. Prema rečima našeg izvora, dosta toga zavisiće od odlazaka.

- Partizanovi dolasci zavisiće od odlazaka, a najviše od eventualne prodaje štopera Markovića. Ako bi uspeli da ga prodaju za zacrtani novac, što je otprilike 4,5 miliona evra, onda bi čelnici kluba iz Humske imali veće šanse da pojačaju tim. Osim Evertona, pojačanje bi mogao da bude Ivan Obradović, koji je pod ugovorom s Anderlehtom, ali tamo ne igra. U slučaju dobre ponude može da ide i Marko Janković, ali pola novca od njegovog transfera ići će Olimpijakosu - zaključuje naš izvor.
 

Tagovi: