17.12.2018.

07:00

Foto:

Sport

AKO JE LIGA REGULARNA, ONDA SMO SVI LUDI! Generalni direktor Partizana i dalje besan na Superligu!

Čelnici crno-belih zatražili su od Zajednice Superlige ponavljanje utakmice 21. kola sa Mačvom odigrane u petak uveče u Humskoj po nehumanim uslovima i završene rezultatom 0:0. Iz Partizana su poručili da će istupiti iz Superlige ukoliko im zahtev bude odbijen.

Grtalica

Sudija je rekao da imamo grtalicu da očistimo sneg i da ga je baš briga da odloži utakmicu
Miloš Vazura

Izgubila i Mačva

Čeka se da Stručna komisija, kako su saopštili čelnici Zajednice superligaša, proceni ima li osnova za ponavljanje utakmice. Vazura kaže da je proteklog vikenda narušena regularnost čitavog prvenstva.

- Sačekaćemo da ta komisija odluči da li će meč biti ponovo odigran. Na osnovu odluke komisije videćemo kakvi će biti naši dalji koraci. Sledeća utakmica je u februaru, videćemo da li ćemo tad uopšte igrati. Rekli smo da nećemo ako se ne naprave regularni uslovi. Naši pravnici sve znaju. Ako neko misli da smo igrali regularnu utakmicu u petak i da su mečevi u ovim vremenskim uslovima pošteni, onda smo svi ludi - kaže Vazura.

Terzić dao korektnu izjavu


Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u subotu je stao na stranu Partizana i rekao da bi meč sa Mačvom trebalo da se ponovi.
- Terzić je dao korektnu i sportsku izjavu. Verovatno i on misli da uslovi za igru nisu postojali. Nije lud da kaže da je regularno. Kao što Partizan neće da kaže da je Zvezda trebalo u subotu da igra regularnu utakmicu - dodaje Vazura.

Partizanov čelnik ne smatra da su samo crno-beli oštećeni u petak već i fudbaleri Mačve.

- Možda je Partizan u petak izgubio dva boda, a možda je i Mačva. Da se igralo u regularnim uslovima, možda bi i Mačva dobila meč. Svuda u svetu bi takav susret bio poništen i igrao bi se novi. To što neko tvrdi da je bilo sve po propozicijama, svaka mu čast, ali meč nije bio regularan - ističe Vazura.

On opisuje kako su tekli razgovori s delegatom Dragoslavom Đermanom i glavnim sudijom duela Aleksandrom Živkovićem.

Bulatović: Zbog sudije nije prekinut meč


Direktor Superlige Vladimir Bulatović kaže da je odluka o odlaganju meča Partizan - Mačva bila na sudiji Aleksandru Živkoviću.

- Bilo je kasnije uslova da se prekine meč, ali to nije pitanje za mene već za sudiju Živkovića. U poluvremenu meča je na moje insistiranje delegat Dragoslav Đerman pitao glavnog sudiju ima li uslova za nastavak, na šta je arbitar odgovorio da ima - ističe Bulatović



- Delegat apsolutno nikog nije pitao da li će se igrati. Jedina je istina da smo mi poslali našeg predstavnika na poluvremenu, službeno lice, da traži odlaganje utakmice, na šta smo dobili odgovor od sudije da imamo grtalicu da očistimo sneg i da ga baš briga da je odloži. Grtalica ne može da se koristi u toku utakmice jer uništava travu - objašnjava Vazura.

Obećali, pa slagali

Funkcioner crno-belih kaže da Partizan ne bi dizao ovoliku buku da ostale utakmice, koje su predviđene da se igraju u subotu, nisu odložene za nedelju ili ponedeljak.

- Sve nadležne smo zvali da vidimo možemo li da odložimo meč i rekli su nam, dali obećanje, da će sve utakmice biti odigrane u subotu. Slagali su nas, jer u subotu niko nije igrao zbog snega! U nedelju nije padao sneg, dakle, kad se očisti, nije mogao da padne novi, a u petak je non-stop padao. To je velika razlika. Žalićemo se FSS, Takmičarskoj komisiji, Superligi, tražićemo sednicu Skupštine Superlige da vidimo ko je odgovoran za ovo i tražićemo odgovornost - zaključuje Vazura.
 

BOMBA IZ HUMSKE! Partizan odlučuje o istupanju iz Superlige!

PARTIZAN TRAŽI NOVI MEČ SA MAČVOM: Ispunite naše zahteve ili napuštamo Superligu!

IVICA KRALJ TVRDI: Partizan, delegat i sudija hteli da se igra!

Tagovi: