Autor: Informer.rs

10.02.2019.

20:52

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) BUDUĆNOST JE PALA U "PIONIRU"! Partizan uzeo meru i osvetio se favoritu

Gotovo perfektno veče za Partizan u hali "Aleksandar Nikolić", ako ne računamo povremene oscilacije i padove u igri koji su karakteristični za ovu ekipu.

Budućnost je u sve četiri četvrtine ulazila bojažljivo nasuprot domaćoj ekipi koja je to znala da iskoristi i stigne do serije, kao što je to bio slučaj već na startu meča kada su crno-beli stigli od prednosti od 15:7 kada gosti nisu znali gde se nalaze.

Veliki pad u igri dogodio se pred kraj druge četvrtine kada su gosti stigli na samo poen razlike u periodu kada je Trinkijeri zaradio tehničku grešku, a sudije bile na meti najvatrenijih pristalica crno-belih zbog pogrešnih odluka.

Ipak, treća deonica je iznedrila Džoka Lendejla i njegove minijature pred kojim se nisu najbolje snašli igrači Budućnosti. Australijanac je kucao, stigao da ubaci i jednu trojku i najzaslužniji je što je u pretposlednjoj četvrtini Partizan imao plus devet.

U završnoj deonici gosti su najviše prišli na plus pet, ali je posle trojke Pejdža praktično prelomljen susret, a ovu četvrtinu obeležilo je i prilično atraktivno zakucavanje Sija.

Osim pobede koja je ostvarena većom razlikom nego što su poraženi u Podgorici, košarkaši Partizana su se izjednačili i na tabeli sa Budućnosti i došli u poziciju da dođu do pozicije broj tri pred početak plej-ofa.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lendejl sa 23 poena, Nikola Janković je imao 12, Renfro 10, dok su po devet imali Pejdž i Si.

Kod aktuelnog šampiona istakao se Džekoson sa 19 poena, Kol je imao 14, a Klark 12.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Mario Majkić.

PARTIZAN: N. Janković 12, Pejdž 9, Trifunović 0, Si 9, Marinković 0, Gegić 4, Veličković 0, Pecarski 0, Renfro 10, S. Janković 7, Lendejl 23, Gagić 2.

BUDUĆNOST: Džekson 19, Kol 14, Šehović 0, Klark 12, Barović 7, Klerk 9, Šehović 0, Gordić 2, Bitadze 2, Popović 2, Bel 0, Nikolić 0.

Kraj!

- Kucanje N. Jankovića za 76:67, a ovim rezulatom je i završena utakmica.

- Pogađa Nikola Janković oba slobodna bacanja za 74:64 na pola minuta do kraja utakmice.

- Odlični i pre svega jako bitni poeni Renfra za 71:62 na svega dva minuta do kraja meča, a Nikola Janković sa linije bacanja donosi plus 10 - 72:62.

- Dobar poen Klarka - 67:61.

- Trojka Pejdža, druga za vrlo kratko vreme, ponovo donosi crno-belima solidno vođstvo - 65:57.

- Trojka Džeksona dovodi Budućnost na samo pet poena zaostatka - 62:57 na polovini završne četvrtine.

- Džekson prodire i postiže poene za 59:52, ali Pejdž uzvraća na drugoj strani trojku za 62:52.

- Bandžaaa Siiii! Atraktivno zakucavanje Partizanovog igrača koje je crno-belima donelo atraktivno vođstvo od 57:48.

III četvrtina

- Konačno nešto od Kola večeras. Lepi poeni za pleja Budućnosti, ali ubrzo pada u senku posle trojke Lendejla za 55:44. Ipak Kol je upao u seriju pa je drugim poenom u naredonom napadu postavio 55:46, kojim je završena treća četvrtina.

Informer

 

- Ponovo Lendejl zakucava! Partizan je sada na maksimalnih 49:38.

- Opet Lendejl! Australijanc je odlično zakucao uz faul Bela za plus osam- 46:38.

- Džekson koristi grešku u dodavanju lopte igrača Partizna i ukrštenim korakom postiže poene, a zatim to isto čini Klarka pa je Budućnost došla na 43:38.

- Trojka Lendejla za solidnih plus sedam za crno-bele - 41:34.

- Erl Klark postiže trojku za goste - 36:34, ali Renfro nastavlja u sjajnoj ritmu pa lagano polaže posle prodora za 38:34 za Partizan.

- Renfro ide do kraja i postiže prve poene za Partizan u nastavku - 34:31, a zatim Lendejl kao pravi korektor svih grešaka svojih saigrača uvećava razliku na 36:31.

Poluvreme

Informer

 

- Završeno je prvo poluvreme prednošću Partizana od 32:31. Velike tenzije u hali, sudije u nemolosti navijača koji su revoltirani pojednih odlukama koje su išle na štetu crno-belih.

- Andrea Trinkijeri je zaradio tehničku grešku na svega pet sekundi do odlaska na poluvreme.

- Očigledno igranje nogom Elija Klarka sudija nije sankcionisao, a ua natavku je Noris Kol krenuo u napad i iznudio faul posle čega je ubacio oba bacanja i smanjio razliku na 32:28.

- Klark koristi bacanja posle faula nervoznog Stefana Jankovića i ponovo vreća neizvesnost - 32:26.

- Lendejl postiže bitne poene za Partizan nakon što je skočio posle promašaja Gegića. Australijanac donosi Partizanu 31:22, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani zaustavljanju Norisa Kola.

- Budućnost stiže preko Popovića do poena koji smanjuje prednost Partizana 27:19, a ubrzo i Kol sa linije slobodnih bacanja približava Podgoričane na 27:20.

- Kucanje Lendejla na neverovatnu asistenciju Nikole Jankovića za 25:17.

- Novi poeni Barovića nakon ofanzivnog skoka, Partizan vodi samo dva poena razlike - 19:17, ali na drugoj strani Nikola Janković postiže četiri poena u dva napada i povisio na 23:17.

- Crno-beli imaju ogromnu podršku navijača. "Pionir" je rasprodat.

- Barović na izvrsnu asistenciju Gordića pored Gagića postiže koš-faul. On je pogodio dodatno bacanje čime je smanjio razliku na 19:15 u korist crno-belih.

I četvrtina

Informer

 

- Završena je prva četvrtina sa prednošću Partizana od 17:12. Čini se da je s obzirom na prikazano moglo i moralo da bude ubedljivije.

- Ponovo Džekoson postiže poene, odmah nakon tajm-auta koji je tražio Trinkijeri. Budućnosti je smanjila razliku na samo četiri poena 15:11, a Noris Kol je nakon realizacije jednog bacanja postavio 15:12.

- Konačno i Budućnost da dođe do poena. Džekson postiže trojku, ali razlika je i dalje velikih 15:7 u korist Partizana.

- Navijači Partizana su i poslali poruku putem transparenta ističući da ovaj klub nema veze sa politikom.

- Kakav eli-jup Renfra za Sija koji donosi nove poene Partizanu i vođstvo od 11:4, a zatim doskorašnji član Manrese i sam postiže poene za velikih 13:4 na tri minuta do kraja prve deonice.

- Bitadze prekida seriju od 7:0 za Partizan i smanjuje prednost crno-belih na 7:4.

- Janković postiže nove poene za Partizan i donosi vođstvo od 5:2.

- Stefan Janković postiže trojku za Partizan i donosi vođstvo crno-belima 3:2 nakon što je prethodno Klark postigao prve poene na meču za Budućnost.

Tagovi: