Autor: Informer.rs

17.02.2019.

18:58

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) PARTIZANU POSLE DRAME SEDMA ŽUĆKOVA LEVICA! Lendejl sa penala u poslednjoj stotinki doneo Kup!


Crno-beli su odbranili trofej Kupa Radivoja Koraća posle prave ludnice u završnici finala u Nišu. Imali su crno-beli i devet poena prednosti početkom treće deonice, Zvezda se vratila, ali je Lendejl serijom 7:0 opet doveo crno-bele pred osvajanje Kupa. Međutim, usledila je drama u finišu. Partizan je vodio 74:72, ali je Dobrić poravnao na 74:74. Lendejl je potom dve stotinke pre kraja meča iznudio faul, džabe su se crveno-beli bunili i prigovarali sudiji, pogodio oba slobodna bacanja za pobedu crno-belih.

Partizan su sa po 18 poena predvodili heroj Lendejl i Aleks Renfro koji je imao i 10 asistencija, devet poena dodao Novica Veličković, a osam Đorđe Gagić.  Najefikasniji u timu Zvezde bio je Bili Beron sa 18 poena uz četiri trojke, Dejan Davidovac i Džo Reglend sa ubacili po 17 poena.

Najveći deo prvog poluvremena obeležili su promašaji i jednih i drugih u šutu za tri poena,  i jednima i drugima su se ''stegle'' ruke, ali videli smo i žestoke odbrane. Zvezda je za prvih 20 minuta imala samo jednu trojku iz 14 promašaja a prednjačio je Boriša Simanić sa pet promašaja u nizu van linije 6.75 metara.

Informer

Ipak, Partizan to nije uspeo da iskoristi. Smenjivali su se jedni i drugi u vođstvu, ali su crno-beli tokom drugih 10  minuta igre predvođeni Veličkovićem došli do blage prenosti nakon prvih 20 minuta (37:33).

Partizan je početkom treće četvrtine imao devet poena više 42:33, ali brzo su to prokockali crno-beli. Davidovac se probudio i vratio Zvezdu u meč sa osam svojih opoena od čega dve trojke, a Perperoglu je preokrenuo na 48:47. Crveno-beli su pred poslednjih 10 minuta igre vodili 57:55.

Uzvratio je Partizan početkom četvrte četvrtine serijom 12:3. Lendejl je sa serijom od 7:0 predvodio crno-beli koji su tri minuta pre kraja meča preokrenuli rezultat na 67:63.  Beron je trojkama vraća crveno-bele u život , koji su poveli 72:71. Međutim, Renfro je trojkom preokrenuo, pa je Dobrić poravnao 74:74, ali je junak ipak bio Lendejl koji je iznudio faul i sa penala doneo trofej Partizanu.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 76:74 (19:18, 18:15, 18:24, 21:17)

Dvorana: Čair. Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić. Uros Obrknežević.

PARTIZAN: Marinković 7, Veličković 9 , Si 5, Renfro 18, Lendejl 18; S. Janković 4, Jaramaz 5, Gagić 8, Pecarski, Gegić, Pejdž, N. Janković 2

CRVENA ZVEZDA: Simanić 7, Reglend 17, Perperoglu 3, Cirbes 4, Beron 18, Čović 2, Nenadić, Kešelj, Davidovac 17, Lazić, Dobrić 2, Ristić 4

TOK MEČA

Informer

 

Četvrta četvrtina

Kraj! Pobeda Partizana - 76:74!

Da je promašio drugo Partizan bi već imao pobedu. Ovako Zvezda ima 0,2 sekundi za koš.

Veličković za Lendejla, ne pogađa, ali sudija svira faul. Besni su na klupi crveno-belih.Beronu je prvo dosuđen nesportski faul, ali je onda ta odluka poništena. Dva bacanja ima Lendejl. Ubacuje oba za 76:74.

74:74! Kakva drama! Partizan je bio na skok od osvajanja Kupa, promašio je Dobrić slobodna bacanja, ali iz drugog pokušaja poravnava rezultat! Sekund do kraja.

Opet vodi Partizan 74:72, uzvratio je istom merom Remfro! Kakva ludnica u finišu.

BERON! Trojka kao kap, njegova četvrta trojka - 71:72.

Renfro dva puta polovičan sa penala - 70:66. Ali, opet Beron, pogađa novu bitnu trojku za Zvezdu – 71:69

Do kraja utakmice dva minuta!Greše Reglend i Cirbes, pa Lendejl sa penala održava prednost Partizana– 69:66.

Vraća se Zvezda, tačnije vraća je Beron novom trojkom - 67:66. Marinković ne pogađa za tri poena na drugoj strani. 

Serija poena Lendejla, pa poentira i Renfro, Partizan vodi 66:63. Serija crno-belih 11:3.

Beroooon! Trojka, vrlo važna trojka za Zvezdu - 59:63. Ali, nije dugo trajalo slavlje crveno-belog tabira. Lendejl istom merom uzvraća - 62:63.

Kešelj ne postiže trojku. Novica nije uspeo, ali jeste Lendejl, koji zakucava i Partizan je na jedan poena - 59:60. 

Reglend trojkom prekida seriju promašaja - 55:60. Marinković maksimalan sa linije penala, pa Si greši, onda loš pas Lendejla, 12. izgubljena lopta crno-belih u utakmici. 

Nekoliko promašaja na obe strane početkom četvrte deonice. Ne poentira Perperoglu, ali ni Renfro Pejdž i Janković na drugoj strani.

Informer

Treća četvrtina

Kraj treće deonice, Zvezda vodi 57:55.

Hladan tuš, Renfro ubacuje važnu trojku za Partizan 55:57, pa lopta za crno-bele, Perperoglu je ostao bez lopte. 

Davidovac je nezaustavljiv! Njegov 17 poen za eksploziju na tribinama , bar u onom delu gde su crveno-beli navijači . Zvezda vodi 52:57.

Serija Marinkovića 4:0, ali je bio neprecizan sa penala. Reglend ubacuje 14 poen u utakmici i vraća prednost - 52:54.

Trojka Marinkovića, koji prekida seriju Zvezde. Faul pravi Janković, dva slobodna bacanja za Ristića. Ubacuje oba - 50:52.

Informer

Serija Zvezde 10:0 posle poena Reglenda sa penala, Zvezda vodi 50:47!

Sada Perperoglu preokreće na 47:48 i Trinkijeri traži tajm-aut.

Opet Davidovaaaac! Zvezda je samo na "-1" 47:46, a imao je Partizan i devet poena više. 

Trojka Davidovca, njegov 11 poen, Zvezda je na 47:43. 

Pogrešio je Lendejl, lopta za crveno-bele, a Simanića neće pa neće, opet promašaj. Simanić je izblokirao Lendejla ali priznaju se poeni, silazna pitanja. Crno-beli imaju prednost - 47:40.

Informer

Tek druga trojka Zvezde, Beron je bio precizan, ali odmah prodor Lendejla. Zvezda je sada na -5, posle poena Reglenda. Uhvatio je ofanzivni skok i pogodio o tablu. 

Davidovac ipak brzo smanjuje minus. Potom Simanić pravi treću ličnu, a na liniju za slobodna bacanja ide Lendejl. Bio je polovičan - 43:35.

Novi poeni crno-belih, poentirao je Renfro. Najveća prednost Partizana u meču - 42:33.

Novica trojkom otvara drugo poluvreme, a Simanić šesti put promašuje van linije 6.75 metara.

Informer

 

Druga četvrtina

Laki poeni crveno-belih, pa Trinkijeru traži tajm-aut. Kraj prvog poluvremena. Partizan vodi 37:33.

Dva vezana promašaja za tri poena Perperoglua. Potom je pukla Zvezdina odbrana, zakucava Gagić za +6 - 37:31.Najveća prednost u meču. Tomić traži tajm-aut.

Renfro je pretrčao ceo teren i poentirao za 34:29, ali za samo nekoliko sekundi odgorava Reglend i smanjuje minus - 34:31. 

Novica nastavlja da muči rivale, sada Gagić poentira preko Cirbesa, uz dodatno bacanje, a Partizan vodi 32:29.

Beron poentira ali novi poeni kapitena Partizana. Konačno! Prva trojka Zvezde - Simanić je pogodio i opet izjednačenje - 29:29.

Simanić je uhvatio loptu, pretrčao teren i iznudio slobodna bacanja u duelu sa Jaramazom. Novo izjednačenje 24:24, pa Veličković poenira za crno-bele uz dodatno bacanje 27:24.

Informer

 

Izuzetno neefikasna druga četvrtina. Samo devet poena posle šest minuta igre.

Dominiraju odbrane, teško se postižu poeni. Cirbes časti Renfroa slobodnim bacanjima, uvodeći Zvezdu u bonus - 23:22.

Sjajna atmosfera u Čairu, navijači na nivou, daju vetar u leđa svojim ljubimcima.

UUUU...kakva blokada Boriše Simanića. Sanjaće ga Lendejl noćas.

Neverovatno -  0 od 8 za tri poena Zvezde. 

Informer

 

Tvrd početak druge deonice, ali Jaramaz o tablu postiže trojku, međutim, odmah na drugoj strani poentira i Cirbes. Novi egal - 22:22. Trinkijeri traži tajm-aut.

Promašaji za tri poena na obe strane. jedinu trojku u meču pogodio je Si.

Neće pa neće za tri poena crveno-bele. Čović je pokušao, ali novi promašaj, šesti.Ispravlja to Davidovac koji poentira preko Jaramaza - 19:20.

Informer

Tekst potpisa

Prva četvrtina

Međutim, Davidovac pogađa uz zvuk sirene. Partizan vodi 19:18 posle prvih 10 minuta igre.

Novi egal u Čairu 15:15, posle slobodnih bacanja Jankovića, pa mu se revanširao Perperoglu. Smenjuju se jedni i drugi u vođstvu u Čairu. Trenutno crno-beli preko Jankovića dolaze do 19:16.

Odličan pas Reglenda za Ristića koji poentira, ali Nikola Janković odmah uzvraća 13:13. Sada greška Jankovića, što kažnjava Davidovac i Zvezda vodi - 15:13.

Simaniću ne ide - 0 od 4 za tri poena. Crno-beli vode 11:8, ali Reglend poravnava na 11:11 posle greške crno-belih u odbrani.

Crveno-beli su poravnali, ali onda Si pogađa trojku nakon žestoke borbe jednih i drugih za jednu loptu. Pet igrača se bacilo za loptu a Partizan je bio srećniji vodi - 9:6.

Sjajna saradnja Veličkovića i Sija koji zakucava za izjednačenje - 4:4, pa laki poeni Lendejla. Partizan pravi 6:0 i vodi 6:4.

Renfro ubacuje prve poene za Partizan, potom odlična odbrana Cirbesa, a Simanić ne ubacuje trojku. 

Informer

 

Crno-beli bez koša nakon dva i po minuta igre.

Cirbes snažniji od Lendejla i Zvezda vodi 2:0. S druge strani 0/3 trojke Partizana na startu finala ,a Reglend polaže i vodi Zvezdu na 4:0.

- Ušle su u dvoranu i grupe najvatrenijih pristalica Partizana i Crvene zvezde, ore se pesme s tribina.

- Stefan Janković će biti u sastavu Partizana. Krilo crno-belih je u subotu uveče polomilo zub na utakmici sa FMP-om, ali je stegao zube i igraće u finalu protiv svog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Tagovi: