Autor: Informer.rs

16.03.2019.

18:52

Foto:

Sport

(FOTO) FMP ODREDIO PAROVE POLUFINALA ABA LIGE! Partizan poražen u Železniku

Bila je ovo izuzetno nervozna utakmica koja je odlučena u posledjem napadu. Markus Pejdž je imao priliku da u kratkom periodu pogodi treću trojku i donese pobedu svom timu, ali nije uspeo pa crno-beli ostaju na mestu koji su bili uoči ovog kola.

Od starta su domaći ušli bolje u meč i bili mnogo bolje raspoloženi, a crno-bele je u igri držao Džok Lendejl za koga prvotimci FMP-a nisu imali rešenje pod obručem.

Domaći su uglavnom vodili, a napeta atmosfera kulminirala je sukobom pred kraj poluvremena kada je Đorđe Gagić ušao u klinč sa Bursaćem napraviviši pravi metež na terenu koji je završen isključenjem obojice igrača.

U nastavku je FMP držao konce igre u svojim rukama, crno-beli su se vraćali u nekoliko navrata, a na kraju su mogli uz malo sreće i da pobede, međutim domaći su u odsutnim trenucima bili pribraniji.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Duop Rit sa 16 poena, mladi Aleksa Uskoković je imao jedan manje, a Marko Jeremić je imao 11, dok su se kod crno-belih istakli Džok Lendejl sa 14 i Markus Pejdž sa 134 poena.

Zahvaljući rezultatu meča u Železniku, Partizan će kao četvrtoplasirani igrati protiv lidera Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, dok će se aktuelni šampion Budućnost sudariti sa Cedevitom.

FMP - PARTIZAN 73:72 (18:17, 27:22, 16:17, 12:16)

Dvorana:  Košarkaška dvorana FMP. Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Obrknežević, Vladan Šundić.

FMP: Rit, Paunović, Uskoković, Jeremić, Momirov, Bursać, Radovanović, Vojinović, Šešlija, Đorđević.

PARTIZAN: Janković, Pejdž, Si, Jaramaz, Gegić, Veličković, Pecarski, Zagorac, Renfro, Lendejl, Gagić, Nikolić.

Kraj.

- Pejdž maši trojki i utakmica je završena.

- Rit donosi prednost FMP-u od 73:72.

- Rit zakucava za 71:69, ali Pejdž pogađa drugu vezanu trojku na ulasku u poslednji minut na meču - 72:71 vode crno-beli.

- Očajni pokušaji Rita i Veličkovića na obe strane. Nakon toga Lendejl nepropisno zaustavlja Radovanovića, a ovaj pogađa oba bacanja i donosi prednost domaćima od 67:65, ali Jaramaz na drugoj strani to isto čini i donosi novo izjednačenje 67:67.

- Jaramaz pogađa koš-faul i samnjuje razliku na pola koša, a zatim Pejdž pogađa trojku i donosi prednost Partizanu 65:63.

- Posle četiri minuta bez poena na meču, FMP konačno prekida agoniju na obe strane i uvećava razliku na 63:59. Veličković na drugoj strani pravi faul u napadu.

- Dugo bez poena, prilično spora deonica prožeta greškama na obe strane.

- Jaramaz pogađa trojku, svoju prvu na meču, pa vraća zaostatak od dva poena. FMP vodi 61:59.

III četvrtina

- Uskoković pogađa za distance za 61:56, a ovim rezultatom se ulazi u poslednjih deset minuta meča.

- Nikola Janković polovičan sa linije slobodnih bacanja. Domaći vode 59:56 na pola minuta do kraja 3/4.

- Crno-beli su se opet približili, domaći vode sa svega 57:55.

- Odlična trojka Uskokovića koja FMP-u donosi osetniju razliku, pa je sada 57:50.

- Renfro pogađa trojku i smanjuje prednost domaćih na samo dva poena. FMP vodi sa 52:50.

- Uskoković donosi FMP-u plus devet - 52:43, a Lendejl u narednom napadu poentira pod obručima i smanjuje prednost domaćih na 52:45.

- Rit ubacuje petu trojku za FMP na ovom meču, ali Zagorac odgovara na drugoj stari pa je razlika i dalje plus šest za FMP - 48:42.

Poluvreme

- Serija promašaja Partizana. Nisu pogodili ni Pecarski, ni prethodno Nikolić. FMP ima poslednji napad, koji ne koristi Uskoković pa se na odmor odlazi sa prednošću domaćih 45:39.

- Uskoković je na liniji za slobodna bacanja. Uskoković koristi dva od tri i FMP vodi 41:37.

- Nemile scene na parketu u Železniku. Bursać je isključen, a potpuno je poludeo Đorđe Gagić koji je izgubio živce i razmahao se na terenu. Povod je bio faul Bursaća nad Renfrom zbog kojeg je Gagić potpuno izgubio živce i na kraju je i on isključen. Trenutno je prekid.

Informer

 

- Domaći uzvraćaju pogotkom Paunovića, ali Gagić na drugoj strani donosi novo izjednačenje crno-belima 37:37.

- Gagić zakucava pod faulom - Partizan vodi sa 33:31 na polovini druge četvrtine, a ubrzo i Si isto čini za 35:31.

- Lendejl koristi oba bacanja i izjednačuje rezultat na 27:27.

Informer

 

- Brutalno zakucavanje Lendejla preko Radovanovića uz dodatno bacanje, ali i tehnička greška zbog dobacivanja rivalu. FMP je poveo sa 27:25.

- Jeremić pogađa trojku iz ugla za 23:20.

- Nikolić pogađa na startu druge deonice i donosi prednost Partizanu, ali Rit ne ostaje duža na strani i horogom vraća prednost FMP-u koji vodi 20:19.

I četvrtina

- Lendejl lepo pivotira i smanjuje razliku na 18:17 u korist FMP-a, a ovim rezultatom je završena prva četvrtina, pošto je Jeremić promašio težak šut u poslednjim sekundama ove deonice.

- Kakva trojka Rita. FMP vodi plus četiri 18:14, a ubrzo Pejdž pravi faul u napadu i već dolazi do ddruge lične greške, pa Trinkijeri reaguje i ubacuje Jaramaza.

- Nezgodan duel Nikole Jankovića i Dua Rita, posle kojeg je centar crno-belih iznudio slobodna bacanja, sa kojih je imao polovičan učinak. FMP vodi 15:12 posle sedam minuta igre.

- Nikolić postiže prve poene za Partizan posle dužeg vremena, ali Uskoković već u narednom napadu uzvraća pa je sada 13:9 za FMP.

- Šešlija pogađa za vođstvo FMP-a od 11:7.

- Trojka za Sija koji je ostao sam u uglu. Partizan vodi sa 7:4, ali Uskoković uzvraća na drugoj strani poenima sa distance i smanjuje razliku na samo jedan poen u korist crno-beli - 7:6.

- Bursać donosi prve poene na meču za FMP. Prethodno je Pejdž doveo crno-bele u vođstvo, pa je sada 2:2.

Tagovi: