Autor: Informer.rs

06.04.2019.

21:24

Foto:

Sport

PARNI VALJAK JE POČEO DA SE POMERA! Trinkijeri uprkos porazu veruje da je proces tek krenuo!

Partizan nije uspeo da načini odlučujući korak u polufinalnoj seriji sa Crvenom zvezdom i plasira se u finale ABA lige, ali je Trinkijeri izgledao spokojno, svestan kakvu je situaciju zatekao kada je preuzeo ekipu u novembru.

Čestitam Zvezdi. Bili su favoriti i uspeli su u majstorici. Mislim da su bili bolji, čvršći i projektovani su da se vrate u Evroligu. Imali su jedan poraz u sezoni, a ovo za nas nije kraj trke. Proces je krenuo. Mi smo napravili, moramo da se setimo odakle smo počeli, ko je bio od kada sam stigao u novembru. Polako smo se digli i borili smo se četiri utakmice na jednu loptu, danas nismo uspeli da se efikasno borimo. Nije trenutak za dublje analize, još su vruće glave, ali znam da je proces krenuo. Parni valjak je počeo da se pomera i neće se zaustaviti dok se Partizan ne vrati gde pripada - rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

(VIDEO/FOTO) SILOVITA ZVEZDA PREGAZILA PARTIZAN! Perperoglu doneo crveno-belima novo finale ABA lige!

Italijanski stručnjak je naveo da je trebalo da crno-beli izdrže malo duže, ali da u tome nisu uspeli. Rekao je da ne može da zameri ekipi na borbi, ali da je kvalitet bio sporan.

- Mislim da smo se borili, da smo pokušavali da izdržimo, ali nismo dovoljno,. Mislim da nije stvar u borbi, nego u kvalitetu. Morali smo da pogodimo bar pet-šest trojki više. Oni su zatvorili reket i moraš pogoditi da igraš. To je košarka, nije fudbal - rekao je Trinkijeri.

On je naveo da je smanjena distanca u odnosu na večitog rivala.

Mnogo smo radili, jedan trofej smo uzeli, smanjili smo distancu, ali to nije dovoljno da se umanje sve loše stvari. Danas je moglo biti svakako. Mogli smo mi da puknemo, oni, svaka akcija je mogla da ode na drugu stranu. Nismo pogodili kad je trebalo i onda smo upali u problem. Imamo mladu ekipu koja se nije snašla najbolje psihološki - rekao je Trinikeri uz opasku:

- Idemo dalje.

Zanimljiva stvar dogodila se na početku konferencije kada je nepoznati čovek odlučio da pokloni boksersku rukavicu Italijanu.

Tagovi: