07.06.2019.

07:10

Foto:

Sport

MIJAILOVIĆ: NIJE SMAK SVETA AKO ISPADNEMO OD FMP-A! Predsednik Partizana smiruje "grobare"!

Crno-beli su u sredu uveče poraženi od FMP rezultatom 88:85 u drugom meču polufinalne serije domaćeg prvenstva i sada je rezultat izjednačen na 1:1.

Klub iz Humske prolaz u finale juriće u današnjoj (19.00, Arena sport 1) majstorici, koja će biti odigrana u "Pioniru". Pobednik ovog duela u finalu će se sastati sa Crvenom zvezdom.

Bolji od rivala

Dovoljno smo kvalitetni da trijumfujemo u majstorici, samo to moramo da pokažemo i na terenu
Aleksej Nikolić, košarkaš Partizana

Stabilizacija kluba

Partizan je poslednji put u finalu plej-ofa domaćeg prvenstva igrao 2016. godine. U prethodne dve sezone za titulu su se borili Zvezda i FMP. Uprkos tome, Mijailović kaže da neće biti razočaran ako njegov tim i ove godine propusti finale.

- Ne bi bio neuspeh da se ne plasiramo u finale. Puno smo toga učinili do sad, tako da ne razmišljam u tom pravcu. Ove godine nam je prioritet bila stabilizacija kluba, a ne takmičarski deo. To smo uspeli da uradimo skoro u potpunosti i sad okrećemo novi list i idemo dalje. Dakle, želim da pobedimo, da uđemo u finale i osvojimo trofej, ali ako se to ne dogodi, preživećemo - objašnjava Mijailović.

Prodaja ulaznica počinje danas

Navijači Partizana moći će u petak da kupe karte za duel crno-belih sa FMP u kancelarijama na stadionu od 10 časova, kao i na blagajni hale "Pionir". Cene karata se kreću od 400 dinara za tribine, pa do 2.500 dinara za ložu.

Izabranici Andree Trinkijerija će treći polufinalni meč igrati pred domaćim navijačima, a prvi čovek kluba iz Humske poziva "grobare" da dođu u što većem broju i pomognu crno-belima.

- Iako ne smatram da je plasman u finale obaveza, ova utakmica jeste važna. Moramo da budemo jaki i pametni ako želimo da se plasiramo u finale. Neka nas pun "Pionir" nosi do pobede - ističe Mijailović.

Uvideli greške

Plejmejker Partizana Aleksej Nikolić veruje da njegovi saigrači i on imaju snage da eliminišu FMP.

- Recept za pobedu je da igramo jako kao i u prvom meču. Videli smo gde smo grešili u drugoj utakmici i to ne smemo da ponovimo. Dovoljno smo kvalitetni da trijumfujemo u majstorici, samo to moramo da pokažemo i na terenu. Ide nam u korist i to što ćemo taj treći meč igrati pred "grobarima" - zaključuje Nikolić.





Tagovi: