Autor: Informer.rs

03.08.2019.

12:55

Foto:

Sport

JAPANAC PREDSTAVLJEN U HUMSKOJ! Asano: Tačno je, brz sam skoro kao Bolt!

- Zaista sam srećan sto sam dobio priliku da dođem. Od samog početka svi su bili veoma ljubazni, vidim da ulažete velike nade i očekivanja u mene i počastvovan sam. Daću sve od sebe. Nisam uspeo da razgledam grad. Jako mi se dopada atmosfera, svi su me lepo prihvatili i imam motivaciju da dam sve od sebe - rekao je Asano.

On je dodao da ne poznaje dovoljno naš fudbal.

Iskreno, nisam znao išta o Partizanu i srpskom fudbalu, a kada smo počeli da pregovaramo o mom dolasku, počeo sam da prikupljam i formacije i gledam utakmice. Bio sam pozitivno iznenađen jer sam video da su igrači borbeni i da postoji topla navijačka kultura. Uzevši to u obzir, shvatio sam da je za mene dobro da dođem u Partizan.

Asano očekuje mnogo od boravka u Srbiji.

- Za mene je sada najvažnije da što više igram i budem aktivan, kako bih mogao da rastem i razvijam se kao igrač. A pored toga, iz priča sa svima sa kojima sam bio u kontaktu, shvatio sam da to mogu ovde da dobijem, da bih dobio takav tretman i nadam se da će zaista tako i biti u Beogradu.

PARTIZAN DAJE MILION EVRA! Konačno je gotovo, Asano tri godine crno-beli!

Osvrnuo se i na svoj boravak u Arsenalu.

- Pre tri godine sam bio u Arsenalu i bilo je teško jer sam imao problema sa dobijanjem vize, potom sam bio u Štutgartu dve godine i godinu dana u Hanoveru. Tamo je isto bilo teško, nisam uspeo da postignem svoj maksimum i nisam igrao kako sam želeo.

On je potvrdio da je na jednom od merenja u Nemačkoj imao samo 0,4 sekunde slabiji rezultat od Juseina Bolta.

Jeste, istina je. To je bilo kada sam bio u Štutgartu i to je domen u kom zaista i mogu doprinesm timu.

Asano ne govori engleski jezik.

 Moj engleski nije dobar. Mogu da se snađem u određenim situacijama, u kupovini recimo, ali to nije dovoljno za ovaj angažman. Danas sam se upoznao sa saigračima, oni su me svi pozdravili na engleskom jeziku, ali ja nisam umeo da im odgovorim. To je nesto što želim i moram da naučim da bih bio bolji - zaključio je Asano.

Tagovi: