03.09.2019.

18:52

Foto:

Sport

MI SMO ODUSTALI OD PRODAJE PAVLOVIĆA, A NE ITALIJANI OD KUPOVINE! Vazura o tome zašto je "pukao" transfer mladog igrača

Pavlović je bio na pragu prelaska u Lacio, ali se sve iskomplikovalo kada se u italijanskim medijma pojavila priča o tome da mladi Šapčanin ima srčanu manu.

Vazura je u intervjuu za Mondo rešio da razjasni svaku nejasnoću o slučaju neuspelog transfera Pavlovića.

Bilo je strahovito teško izgurati godinu… Ali, sada je već lakše, imali smo dva dobra transfera (Rikardo Gomeš i Svetozar Marković) od kojih smo zaradili 4,5 miliona evra. Čak smo i odustali do trećeg i to najjačeg transfera Strahinje Pavlovića u Lacio. Mediji su loše preneli moju izjavu, nije došlo do promene kod Lacija zbog Lige Evrope, već kod nas. Svesni smo da smo stabilni i da ne moramo u ovom trenutku da prodamo najboljeg mladog igrača u Partizanu. Kao epilog toga je produžetak ugovora na još pet godina - rekao je Vazura za Mondo.

Zbog Junajteda nam zvone telefoni

Vazura je ocenio da je zbog volje žreba da Partizan i Mančester junajted budu u istoj grupi Lige Evrope, telefon u Humskoj neprestano usijan.

- Ne znam da li je veće ime bilo u Beogradu još od Real Madrida 2003. godine?! To je klub sa najviše navijača na svetu i ta činjenica se odrazila na gužvu u klupskom sektoru zaduženom za ulaznice. Telefoni nam neprestano zvone, potražnja za kartama je ogromna. Ne zovu samo navijači iz Srbije, već i iz regiona - naveo je Vazura.

Prema mišljenju Partizanovog funkcionera, spekulaciju o zdravestvenoj anomaliji kod Strahinje Pavlovića poturili su Italijani.

- Italijani su posle prvog pregleda napisali da ima mali zdravstevni problem. Nikako da je 'pao' na lekarskim testovima. Uradili smo detaljno sve preglede i ustanovljeno je da je dečko apsolutno zdrav i da može da igra fudbal. Dali smo čak i papire sa pečatima javnosti na uvid. Na kraju krajeva, da nešto nije dobro, ne bi mogao da igra ni za Partizan. On je momak za primer, Partizanova škola - rekao je Vazura i dodao da će u narednim prelaznim rokovima cena Pavlovića biti viša zbog predstojećih igara u Ligi Evrope.

Vazira je naveo da će narednih dana klub produžiti ugovore sa najmlađim igračima Filipom Stevanovićem, Lazarom Pavlovićem i Nikolom Lakčevićem, a u analizi devetorice igrača koji su stigli u Humsku Vazura veruje da će praviti razliku na terenu, zbog čega su dovedeni.

Doveli smo fudbalere za koje smatramo da mogu da naprave razliku na terenu. Tu pre svega mislim na Bibrsa Natha i Takumu Asana. Tu je i napadač koji je stigao iz Rome – Umar Sadik. Reč je o mladom fudbaleru, on ima tek 22 godine, jako je mlad i trebaće mu vremena. Stručni štab veruje u njega, a i videli smo na zadnjoj utakmici da ume i kakav je gol postigao - rekao je Vazura.

Navijači, poštujte pravila

Generalni direktor crno-belih je još jednom apelovao na navijače da vode računa o ponašanju kako klub ne bi trpeo zbog toga.

Navijači moraju da poštuju pravila koja bude izdao klub. Videli smo kakve su posledice ako to ne čine. Zamislite da smo došli u situaciju da je prva utakmica sa Mančester junajtedom u Beogradu i da se igra bez publike - zapitao se Vazura.

U danu kada je Partizan potpisati novi dvogodišnji ugovor sa trenerom Savom Miloševićem, član najužeg rukovodstva crno-belih navodi da je to pun pogodak uprave.

Za mene je postavljanje Miloševića za šefa stručnog štaba Partizana pun pogodak uprave i zbog toga sam jako srećan i ponosan. Igramo dobro i nadamo se da će istom merom da nam se vrati", poručio je čelnik "parnog valjka - rekao je Vazura.

Tagovi: