Autor: Informer.rs

21.09.2019.

08:43

Foto:

Sport

SRBI SU LUDI! PARIZANOVA DECA OBIŠLA SVET! Atmosfera kakva se ne pamti u EVRO KUPOVIMA!

Ceo svet bruji o Partizanovim navijačima, i to u najlepšem kontekstu! Više od 20.000 mališana, uzrasta do 14 godina, bodrilo je crno-bele u četvrtak uveče protiv AZ Alkmara (2:2) na startu Lige Evrope.

Fotografije sa stadiona u Humskoj juče su preneli brojni svetski mediji i divili se ambijentu koji su napravili najmlađi navijači.

Više od 200 autobusa

Partizan je morao da se osloni na klince, jer ga je UEFA kaznila zatvaranjem tribina na dve utakmice zbog rasističkog ispada navijača tokom utakmice sa Malatijom. Crno-belima su u dogovoru s disciplincima UEFA dopušteno da na utakmicama protiv Moldea i AZ Alkmara na tribinama budu barem deca do 14 godina. Protiv Moldea je za par dana organizovan dolazak oko 5.000 mališana, ali u četvrtak uveče stadion je bio skoro pun.

(FOTO) SLOVACI PREKOPIRALI PARTIZAN! Slovan bodrilo 6000 mališana protiv Bešiktaša!

ŠPANCI ZADIVLJENI SCENAMA IZ HUMSKE! Čuveni list pisao o 20.000 mališana na tribinama stadiona Partizana!



Više od 200 autobusa iz čitave Srbije, sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije dovezlo je klince koji su Partizanu pružili nezaboravnu podršku.

Informer

 

Igrači AZ Alkmara bili su zabezeknuti kad su izašli na zagrevanje pola sata pred početak utakmice. Trener holandskog kluba Arne Skot takođe je bio oduševljen decom.

- Ovako nešto nikad nisam doživeo. Ovoliko dece na stadionu! Baš sam ih lepo čuo na terenu, bili su divni - rekao je Skot.

Srbi su "ludi"

Španska sportski list "Marka", čuveni portal "Gol" i brojni drugi mediji pisali su o fenomenalnom ambijentu ih Humske, uz preporuku da to postane trend u Evropi za sve klubove koji dobiju kaznu.

Informer

 



- Neverovatno veče u Beogradu. Partizan je uprkos kazni imao podršku kakva dosad nije viđena. Srbi su definitivno ludi za sportom. Postoji li još neki klub na svetu koji bi ovo mogao da uradi -  pitaju se na portalu "Gol".

I Slovan igrao pred decom

Slovan iz Bratislave takođe je u četvrtak uveče igrao samo pred decom. Slovački klub je takođe kažnjen zbog ispada navijača, ali se sa UEFA nagodio da protiv Bešiktaša na tribinama budu klinci. Turci su, ipak, rastužili oko 6.000 dečaka i devojčica i slavili 4:2.

Bonus video

Tagovi: