Autor: Informer.rs

03.10.2019.

10:32

Foto:

Sport

PARTIZAN PRED ASTANU! Crno-bele čeka domaćinska ekipa!

Astana ima pravi domaći teren na kojem je veoma teško igrati. Njihovi kazahstanski rivali imaju najveći problem u činjenici da je kvalitet na strani Astane, dok se rivali u Evropi najviše muče zbog toga što im je to najdalje gostovanje, što sa sobom povlači i vremensku i temperaturnu razliku. Godinama imaju konkurentan tim za Evropu, a kada igraju na svom terenu baš teško i retko gube bodove. Prava su domaćinska ekipa i na strani iz istih razloga koje sam pomenuo imaju mnogo problema da ostvare pozitivan rezultat – rekao je Ilić za "Novosti".

Iz perioda kada je Ilić 2015. i 2016. igrao za Astanu u klubu je ostalo nekoliko igrača, ali po rečima slovenačkog internacionalca princip funkcionisanja tima na terenu praktično nije promenjen.

Tada nas je sa klupe predvodio bugarski stručnjak, a u sastavu su bili kao i sada Erić, Šomko, Postnikov i Lužikov. Astana insistira na brzoj tranziciji i strpljenju. Uvek u evropskim utakmicama postavljaju dobar blok i vrebaju priliku iz polukontri i kontri. Partizan mora da ih „napipa“, nikako da se zaleće jer su oni u takvim situacijama najopasniji. Moraće crno-beli što je duže moguće da drže loptu u posedu kako bi ih kontrolom koliko god je to moguće sprečili da naprave „štetu“ na polovini Partizana – istakao je Ilić.

On dodaje da je Partizan u dobroj formi i da se nada da će moći da ostvati pozitivan rezultat.

Meč između Astane i Partizana odigraće se danas od 16.50 sati.

Bonus video:

Tagovi: