Autor: Informer.rs

08.10.2019.

16:59

Foto:

Sport

MILOŠEVIĆ PROMENIO PLOČU: Nemamo pravo da odustanemo od titule!

Dan uoči Kup duela protiv Vodojaže u Grošnici nadomak Kragujevca (sreda, 15.00) Milošević je poručio da crno-beli nemaju pravo da odustanu od borbe za titulu.

To je logično i prirodno, isto mislim što sam rekao i tada. Pojasniću samo jednu stvar: to što sam rekao, da je nemoguće da očekujem borbu za titulu u ovim okolnostima, i dalje mislim isto. Ali, to ne znači da odustajemo, niti imamo pravo na to, niti to smemo da uradimo. Ni kao profesionalci, niti to sme da bude odnos prema klubu i navijačima. To ne znači da ćemo odustati od titule, trudićemo se da budemo još bolji i još jači - rekao je Milošević novinarima uoči putovanja u Kragujevac.

Kako je naveo, izvešće kombinovan sastav u Grošnici, ali je istakao dva razloga zbog čega su bitne utakmice u Kupu.

Kup je izuzetno važan za nas iz dva razloga. Prošle sezone smo imali dosta uspeha u njemu. Na neki način je spasavao Partizanovu sezonu ili sezone u prethodnim godinama. Moramo i ove godine maksimalno da se posvetimo ovom takmičenju. Drugi razlog je to što ćemo igrati sa ekipom i igračima koji nisu igrali puno u dosadašnjem toku sezone i to će biti prava provera da pokažu koliko možemo da računamo za njih u narednom periodu. Bez obzira na snagu protivnika, za nas je ova utakmica jako bitna i takav će biti i pristup - rekao je Milošević.

Informer

 

Nekadašnji reprezentativni golgeter osvrnuo se i duel u Šumadiji.

Sećam se onih vremena kada su ovakve utakmice zaista bile pravi praznici. U poslednje vreme to je malo ređa situacija. Retko se i dešava da jedna ovako "mala" ekipa dođe na ovaj nivo takmičenja, tako da je sigurno jedna lepa utakmica za ljude u Kragujevcu i okolini da vide Partizan uživo. Nije svakidašnja situacija za njih, biće dosta ljudi na stadionu i slažem se da će ovo biti praznik fudbala za tamošnji svet - rekao je Milošević.

On je potvrdio da u timu neće biti Zorana Tošića, a da je nezvesno da li će u kombinaciji biti i Rajko Brežančić. Prema njegovim rečima, porazi, poput onog protiv Voždovca, mogu da budu i stimulativni.

Nije ovaj poraz tragičan. Često su porazi mogli da budu dobri po ekipu, pogotovo nakon tri-četiri utakmice u kojima smo možda i malo poleteli. Međutim, situacija kod nas je takva da je svaki poraz tragedija i kolaps. Težina poraza u našem prvenstvu je nažalost daleko veća u ovim okolnostima. Inače, ne smatram da je tragedija izgubiti, čak može da bude i dobra stvar - rekao je Milošević.

On je ponovio da ne zamera mladog Šehoviću na greški koja je odredila pobednika meča protiv Voždovca i potvrdio da će za razliku od duela sa "zmajevima" sutrašnji u Grošnici najverovatnije svi igrači biti na svojim mestima.

Kako je naveo, poseduje informacije o Vodojaži.

Našli smo neke snimke na Jutjubu, gledali smo ih. Imao sam informacije i od ranije da je teren u vrlo dobrom stanju za taj nivo takmičenja, ali u ovom trenutku je jasno da nemamo pravo da tražimo bilo kakvo opravdanje pred ovaj meč - rekao je Milošević.

Bonus video:

Tagovi: