17.12.2019.

07:15

Foto:

Sport

PARTIZANOVI STRANCI VREDE 17 MILIONA EVRA! Klub iz Humske baš pogodio sa inostranim pojačanjima!

Njih četvorica postigla su 39 od ukupno 63 gola, koliko je ekipa iz Humske postigla u prvom delu sezone. Najzaslužniji za njihove dobre igre je trener Savo Milošević, koji je verovao u njih i u trenucima kad je delovalo da neće opravdati očekivanja.

Potpisao novi ugovor

To se najbolje vidi u slučaju Gvinejca Sejdube Sume, koji je u Partizan stigao pre dve i po godine iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra. Bio je to najskuplji transfer u istoriji crno-belih, ali omaleni ofanzivni vezista nije uspevao da opravda taj novac sve do ove sezone, kad mu je Milošević konačno pronašao idealnu poziciju i dao svu slobodu u igri.

Suma mu je odgovorio sa 12 golova i devet asistencija, a nedavno je potpisao i novi trogodišnji ugovor. Partizan je već odbio ponudu jednog kluba iz Saudijske Arabije od tri miliona evra, a procena je da u ovom trenutku mogu da dobiju bar pet miliona za Sejdubu.

Slična je situacija i sa Umarom Sadikom. Partizan je letos platio 100.000 evra Romi za pozajmicu, a na leto će ga otkupiti za dodatnih 1,6 miliona evra, što će Italijanima biti isplaćeno u ratama. Visoki Nigerijski centarfor imao je uspona i padova, kao i neverovatnih promašaja, ali njegov učinak od 16 golova i 12 asistencija čini ga najproduktivnijim fudbalerom u Srbiji trenutno. Crno-beli sad mirne duše mogu za svog najboljeg strelca da traže sedam miliona evra.

Koliko pomenuta dva igrača znače Partizanu, svedoče i reči trenera Save Miloševića, koji je zainteresovanim klubovima poručio da će morati baš da "odreše kesu".

- Nisam razgovarao s ljudima iz kluba, ali ću vam reći da cena za Sadika neće biti ispod 15 miliona evra. Ove ispod deset miliona evra nećemo ni razmatrati. Govorim i za ovaj i za svaki sledeći prelazni rok koji sledi. Umar nije na prodaju, ali naravno, sve je na prodaju ako neko ponudi ogromnu cifru. Suma je produženje ugovora zaslužio odnosom i igrama. To važi za svakog igrača, pa i za njega. Teško je naći igrača koji pravi razliku, a da ne košta deset ili 15 miliona evra - poručuje Milošević.

I na preostala dva stranca Partizan može da uzme značajan novac. Reč je o Japancu Takumi Asanu, koji je letos plaćen milion evra Arsenalu, a sada vredi barem dvostruko više.
Tu je i iskusni Izraelac Bibras Natho, koji je letos došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Olimpijakosom. Prema proceni "Transfermarkta", Natho vredi čak tri miliona evra.

Imaju dobar karakter

Milošević generalno kaže da je prezadovoljan učinkom fudbalera iz inostranstva.

- Imali smo sreće da kada smo izabrali pojačanja iz inostranstva. Pogodili smo da su to sjajni igrači, ali i fenomenalni momci, koje je ekipa odlično prihvatila. Svi stranci su nam doneli golove i asistencije, ali su istovremeno i momci dobrog karaktera. Posvećeni su. Davali su sebe za ekipu i kad nisu igrali dobro - zaključuje Milošević.

Bonus video:

Tagovi: